FELSEFENİN DUAYEN İSMİ İOANNA KUÇURADİ'DEN EFES SELÇUK'A DAVET

İONNA KUÇURADİ EFES SELÇUK’TA

DÜNYA FELSEFE GÜNÜNÜN 20. YILI EFES SELÇUK’TA KUTLANACAK

“Niçin Felsefe?” teması ve “Geçmişi Hisset Geleceği Keşfet” sloganı ile Efes Selçuk’ta ikincisi düzenlenecek olan Herakleitos Felsefe Günleri 17 Kasım Selçuk Efes Kent Belleği’nde başlıyor.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapacak olan çağımızın en önemli kadın filozoflarından Prof. Dr. İoanna Kuçuradi bir video yayınlayarak tüm ilgilileri, 2500 yıl önce Efes’te yaşamış olan Filozof Herakleitos adına düzenlenecek Herakleitos Felsefe Günleri’ne davet etti.

 Tüm Selçuk halkı davetlidir Tüm Selçuk halkı davetlidir

Yayınladığı videoda Dünya Felsefe Günü’nün bu yıl Herakleitos’un memleketi Efes Selçuk’ta kutlanacağını belirten Kuçuradi; “Bu yıl Dünya Felsefe Günü’nü kutlamaya başlamanın 20. Yılı. Türkiye’de bugünün ilk büyük kutlamasını Harran’da yapmıştık. Bu yıl da Herakleitos’un memleketinde yapacağız Selçuk halkı ile birlikte. Zaman içinde nelerin değiştiğine, nelerin değişmediğine bir göz atacağız. Ve felsefenin ne işe yaradığını görmeye çalışacağız. 17 Kasım Perşembe günü görüşmek üzere” dedi.

Herakleitos Felsefe Günleri’nin ikincisi Türkiye Felsefe Kurumu, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve kentteki sivil toplum kuruluşlarının Efes Selçuk Belediyesi ile işbirliği sonucu düzenlenecek.

Herakleitos Felsefe Günleri ile ilgili ayrıntılı bilgi Efes Selçuk Belediyesi sosyal medya hesaplarından edinilebilecek.

“Geçmişi hisset geleceği keşfet” sloganıyla 17- 18- 19 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Herakleitos Felsefe Günleri II kapsamında düzenlenen tüm seminerler ücretsiz olup tüm ilgililerinin katılımına açık olacak.

Editör: TE Bilişim