Manisa'da Patlama Manisa'da Patlama
Manisa'nın Soma ilçesi, SBS sınavı başarı sonuçlarında aldığı, 326, 718 puan ile 15 ilçe ve merkez arasında Demirci ve Köprübaşı'nın ardından en başarılı üçüncü ilçe sıralamasında yer aldı. 
Soma'nın başarısı ilçe sakinlerince takdirle karşılandı. Soma İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altunsoy, şu bilgileri verdi: "Öğrencilerimiz, SBS’de öğrencilerimiz büyük başarı gösterdi. Birinci yerleştirmede sınavlara katılan bin 548 öğrenciden 939'u sınavla öğrenci alan okulları kazandı. Bunların içinden sadece 88 öğrencimiz sınavsız öğrenci alan okullara yerleşti. Soma’dan 34 öğrencimiz fen lisesine yerleşti. Bunlardan 11'i Soma Fen Lisesi'ni tercih ederken, diğerleri farklı fen Liselerini seçti. Aynı şekilde Anadolu Öğretmen Lisesi’ne girmeye hak kazanan 127 öğrencimizin 91'i de Somalı. Yine sağlık meslek lisesine 52'si Somalı toplamda 67 öğrenci; sosyal bilimler lisesine iki öğrenci; anadolu liseleri ve anadolu meslek liselerine ise 709 öğrencimiz yerleşti."
Altunsoy, Soma'nın üniversite sınavlarında güzel sonuçlar elde ettiğini söyledi. Altunsoy, "Bin 178 öğrencimiz YGS sınavına girdi. Bunlardan yalnızca 736 öğrencimiz LYS'ye girdi. 508 öğrencimiz sınavları kazanıp istedikleri bölüme yerleşti. 171 öğrencimiz de sınavsız kazandı. Yeni Eğitim öğretim yılında da öğrencilerimizin başarılarının devam edeceğini düşünüyor, kendilerine başarılar diliyorum' diye konuştu. 

İzmir Haberleri

Editör: TE Bilişim