Taksi Sahipleri Derneği, korsan taksilere hukuk mücadelesi başlattı Taksi Sahipleri Derneği, korsan taksilere hukuk mücadelesi başlattı
Hayvan hakları savunucuları Prof. Dr. Orhan Kural ve Panter Emel lakaplı Emel Yıldız, iddialara göre, aşırı alkollü olan 50 yaşındaki A.Ç. tarafından, tecavüz edildiği öne sürülen ördeği almak için dün akşam Bursa'ya geldi. A.Ç'nin ailesi ile görüşen Yıldız ve Kural, onları ikna etmeye çalıştı. Aileye ördek karşılığı para teklif eden Yıldız ve Kural, ailenin tepkisiyle karşı karşıya kaldı. Tüm girişimleri sonuçsuz kalan hayvan severler elleri boş döndü. Hayvanı alamadıkları için çok üzgün olduklarını dile getiren Hayvan hakları savunucuları, "Amacımız, bu hayvanı onların elinden alıp, en azından bundan sonraki yaşamında mutlu olmasını sağlamaktı. Elimizden geleni yaptık. Hayvanı bize göstermediler. Buraya kadar geldik ama hayvanı bize vermelerini kabul ettiremedik" dediler.
Olay, geçtiğimiz salı gecesi merkez Osmangazi İlçesi Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde meydana geldi. İddialara göre, evli ve 4 çocuk babası inşaat işçisi A.Ç., eve aşırı alkollü olarak geldi. Bunun üzerine 77 yaşındaki Salih A. ve eşi Döndü A., kızı ve torunlarını rahatsız etmemesi için damatlarına, ördek kümesinin de bulunduğu terasta yatak hazırladı. Çarşamba sabahı A.Ç. erkenden evden ayrılırken, ördeklere yem vermek için terasa çıkan Salih A., kümesteki üç ördekten birinin kanlar içinde olduğunu ve yürüyemediğini gördü. Damatlarının yattığı yatakta da kan izleri olduğunu ve kanlı atleti gören yaşlı çift, ördeği de yanlarına alarak Emek Polis Merkezi’ne gitti. Yaşlı çift damatlarının hayvana tecavüz ettiğini iddiasında bulundu. Bunun üzerine Ördek, Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi’ne gönderildi. Yapılan ilk incelemede ördekte tecavüz bulgularına rastlandı. Yaşlı çiftin şikayetiyle yakalanıp gözaltına alınan A.Ç., ifadesinin ardından serbest bırakıldı. A.Ç., iddiaları reddedip, iftiraya uğradığını öne sürdü.

ÖRDEK AİLEYE TESLİM EDİLDİ
Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi’nde tedavisi yapılan ördek, bu sabah polisler tarafından alınıp Döndü ve Salih A. çiftine teslim edildi. Salih A., "Bu ördekten artık fayda gelmez. Kesip hayvanlara vermekten başka çarem yok. Mecburum. Besleyemem ben bunu" diye açıklamada bulunmuştu. Bu açıklamanın ardından hemen harekete geçen Hayvan Hakları Savunucuları Prof. Dr. Orhan Kural ve Panter Emel kalaplı Emel Yıldız, dün akşam saatlerinde Bursa'ya geldi. A.Ç'nin ailesinin yaşadığı eve, giden Kural ve Yıldız, burada ailenin tepkisiyle karşılaştı. Daha sonra eve girip, konuşmak için aileyi ikna eden Kural ve Yıldız, ördeği alabilmek için büyük çaba sarfetti. Ancak hayvanı alamayan Kural ve Yıldız, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

“HAYVANDAN ÜMİDİ KESTİK”
Prof. Dr. Kural, olayı öğrendikten sonra Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne arayarak, ördeğin sağlığı hakkında bilgi aldıklarını ve sağlık durumunun iyi olduğunu öğrenince hemen Bursa'ya geldiklerini ifade etti. Kural, "Bizim tek bir amacı vardı. Bu hayvanı onların elinden alıp, en azından bundan sonraki yaşamında mutlu olmasını sağlamaktı. Elimizden geleni yaptık. Ördeğin kesilip kesilmediğini de anlamayadık. Bir ara bize 'kümeste' dediler. Ancak hayvanı bize göstermediler. Kendi aralarında konuştular. Bir ara ümitlendik ve 'hayvanı bize verecekler' diye düşündük. Buraya kadar geldik ancak hayvanı bize vermelerini kabul ettiremedik" diye konuştu.
Panter Emel ise bu olayı sert bir dille eleştirirek, "Geçenlerde Kemal Kılıçdaroğlu kötü bir olayla ilgili olarak 'bunu yapan insan olamaz' diyordu. Ben de diyorum ki bunları yapanlar sadece insan olabilir. Başka hiçbir şey bu kadar kötü olamaz. Ördeği ameliyat eden doktorla görüştüm. Bağırsağından ameliyat edilmiş, Dikişleri var ve yemek yemeye başlamış. Ameliyatın ardından bir rapor hazırlanmış. Başına gelen olayın anlatıldığı raporla karakola teslim edilmiş. Tecavüz edilmiş. Ben de hayvanı alarak, ölene kadar benim evimde yaşasın istedim. Ne yaptıysak, ne kadar yalvardıysak olmadı. Aile tecavüz olayına tepkili değil. Basında çıktıkları için tepkililer. Zaten bu olaya tepkili olsalar, bunu gerçekleştiren insanla hesaplaşırlar. Bu olayı gerçekleştiren kişi evde yoktu. İyi ki görüşmedim. O ortada yok. Benim anladığım, bu hayvan kesilmiş" diye konuştu.

“HAYVAN SEVER SANATÇILARA TEPKİLİYİZ”
Bursa'da yaşanan bu olayın ardından hayvan hakları savunucusu olan bazı sanatçıların sessiz kalmasına tepki gösteren Yıldız ve Kural şunları söylediler:
"Basında son günlerde özellikle çaptan düşmüş sanatçılar, yeniden gündeme gelmek isteyenler, hayvan haklarını savunuyorlar. Hani neredeler? Ben belki onlarda buradadır diye düşündüm. Haberleri var mı acaba? Biz buradayız. Her gün televizyonlarda konuşuyorlar. Gündeme gelmek için sürekli bir hayvan haklarıdır gidiyor. Yonca Evcimik devamlı konuşuyor. Neredeler? Hiç bir zaman onları yanımızda görmedik ama konuşmaya gelince hepsi devamlı konuşuyor. Bu bizi çok üzüyor."

İzmir haberleri

Editör: TE Bilişim