Siber güvenlik evde başlar Siber güvenlik evde başlar
  İlçede korku ve paniğe neden olan terör saldırısından sonra turistik tesislerde önceden yapılan rezervasyonların iptal edildiği, tatilini Foça’da geçiren bir çok yerli ve yabancı turistin ilçeyi terk ettiği, restoran, kafeterya, plaj gibi turizme yönelik işletmelerin satışlarında saldırı öncesine yarı yarıya düşüş yaşandığı ve Foça’da vatani görevini yapan mehmetçiklerin güvenlik nedeniyle çarşı iznine çıkamadığı için küçük esnafın olumsuz etkilendiği ifade ediliyor.
“Yüreğimize kor düşüren bomba, ilçemiz turizmine de büyük darbe vurdu” diyen Foça Genç İşadamları Derneği (FOGİAD) Başkanı Altan Öztürk, saldırıdan sonra ilçede yaşananları şöyle aktardı: "Ramazan ayı dolayısıyla ilçemiz turizminde doğal olarak bir durgunluk vardı.Bu durgunluk ilçemizde vuku bulan terör saldırısıyla birlikte yerini ekonomik kaosa bıraktı. İşletme sahipleri Ramazan ayında yaşanan ekonomik durgunluğu bayramda telafi etmeyi hayal ediyordu. Ama bayram rezervasyonları arka arkaya iptal ediliyor. Bayram ilçemize zehir oldu. Bırakın bayramı oteller şimdiden boşaldı. Birkaç gündür taksicilerimiz kontak açamıyor. Balık restoranları başta olmak üzere kafeterya, beach club gibi turizme hizmet veren çeşitli işletmelerimizin satışlarında ciddi bir düşüş var. Öte yandan hafta sonlarında çarşı iznine çıkan Mehmetçiklerimiz güvenlik nedeniyle haklı olarak çarşı iznine çıkamıyor. Foça’da birçok küçük esnafın çarşı iznine çıkan Mehmetçikler sayesinde ayakta durduğunu düşünürsek, bu saldırı her yönden ilçemize zarar verdi. İnşallah yakın zamanda ilçemiz içinde bulunduğu bu kaostan kurtulur ve Türkiye’nin en güvenli turizm kenti imajını yeniden en yakın zamanda kazanır.” 
KARA GÜNLER GELİP GEÇİCİ
Başkan Öztürk, Foça’da meydana gelen terör saldırısının ilçe ekonomisine büyük zarar verdiğini belirterek şunları söyledi: "Ekonomik zararlar bir şekilde telafi edilir. Ancak hiçbir şey ülkemizin bölünmez bütünlüğünden daha önemli değildir. Vatan için askerlerimiz ilçemizde şehit düşerken bizler, ‘Turizm olumsuz etkilendi, iş yapamıyoruz, para kazanamıyoruz’ diye yakınamayız. İnşallah bu kara günler gelip geçecek. Yeter ki biz, birlik beraberliğimizi koruyalım.” 
Öztürk, saldırıyı bir kez daha kınadıklarını belirterek açıklamasını şu şekilde tamamladı: "Haince yapılan bu terör saldırısını kınıyoruz. PKK'yı lanetliyorum. Saldırıda şehit düşen Er Özkan Ateşli'ye Allah'tan rahmet aile ve yakınlarına sabır dilerim.Haince yapılan terör saldırısı hepimizi, derinden yaralamış olsada milli duygularımız her zamankinden daha çok birbirimize kenetlenmemizi sağlamıştır, gerek Foça halkının gerek çevre ilçelerinden gelen vatandaşlarımızın duyarlılığı bunu göstermiştir.Bu duyarlılık sürdüğü müddetçe toplumumuzu üzüntüye boğan bu eylemler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır."

İzmir haber

Editör: TE Bilişim