Çöp Ev Şok Etti Çöp Ev Şok Etti
Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinge Samsun’un dışında Amasya, Çorum, Sinop, Ordu ve Giresun illerinden gelen Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların üyeleri katıldı. Geniş güvenlik önlemi altında yapılan mitingde başta eğitim ve sağlık sektöründe çalışan kamu görevlilerine yönelik yapılan saldırıları kınayan Türkiye Kamu-Sen Genel Dış İlişkiler Sekreteri ve Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci, “Tek görevi kamu hizmetini vatandaşa eşit ve adil olarak sunmak olan kamu çalışanlarına yapılan saldırılar yeni değildir. Ancak, son günlerde bariz bir şekilde sayısal anlamda artarak devam etmektedir. Yapılan bu saldırıları şiddet ve nefretle kınıyoruz. Ayrıca siyasi iradenin bazı önde gelenlerinin her defasında kamu çalışanlarını hedef alan açıklamalarının, vatandaşın üzerinde oluşturduğu etkininde bu saldırılarda önemli oranda etkili olduğu kanaatindeyiz” dedi.

Memurların sorunlarının her geçen gün arttığını belirten Ahmet Demirci, “Hep birlikte gücümüze güç katarak, sesimize ses katarak verdiğimiz bu mücadelede başarılı olacak, çocuklarımızın geleceğine, alın terimize göz dikenlerden hesap soracağız. Bugün meydanlardayız, meydanlar sendikaların er meydanlarıdır. Bu meydanlara ancak yürekleri yetenler iner. Devletin verdiği görevle milletine hizmet eden kamu çalışanlarının yaşadığı sıkıntılar her geçen gün artmaktadır. Milletimize kamu hizmeti sunan çalışanlarımızın sorunları vahim boyutlara ulaşmıştır. Sorunlar çözüleceği yerde artarak ve yenileri eklenerek devam etmektedir. Memurlarımız büyük bir dışlanmışlık ve ihmal edilmişlikle karşı karşıyadır” diye konuştu.

Miting esnasında İlkadım Belediyesi tarafından meydanda ücretsiz olarak çorba dağıtılırken, miting için Samsun’a gelen sendika üyeleri mitingin bitmesiyle birlikte yeniden illerine döndüler.


Editör: TE Bilişim