Fenerbahçe sahadan çekildi, TFF Süper Kupa yarıda kaldı Fenerbahçe sahadan çekildi, TFF Süper Kupa yarıda kaldı
Tarsus’taki Eshab-ı Kehf dağının eteklerinde kurulan pistte yapılan yarışmaya 6’sı yabancı olmak üzere toplam 8 drift tutkunu katıldı. Türkiye’ye drifti getirme amaçlarının sokaklarda amatörce ve kontrolsüzce drift yapmaya çalışan insanları kontrol altına almak, onları caddelerden pistlere getirmek olduğunu ifade eden Türkiye Otomobil Sporları Mersin İl Temsilci yardımcısı Ömer Şen, etkinliğe ilginin olmasından dolayı memnun olduklarını söyledi.

Şen, “Tarsus Otomobil ve Motor Sporları Yarış ve Eğitim kompleksimizde Türkiye’de ilk kez drift şampiyonasının ilk ayağı yapıldı. Bu yarışa dünyanın değişik ülkelerinde Almanya, Macaristan ve Yunanistan’dan araçlar katılıyor. Tabi Türk sporcularımızda var. Bundan sonra Türkiye’de dört yarış yapılacak bunlar İstanbul, Ankara, İzmir ve Sakarya olacak. Amacımız drfiti Türkiye’de yaymak buna ilgi gösteren bir çok genç var. Onları caddelerden alıp bu sporu profesyonel bir şekilde yapmalarını sağlamak. Bugün burada yapılan yarış Türkiye’nin ilk dirift yarışı oldu” dedi.

Ömer Şen, drift sporunun 2011 yılında yasal kabul edildiğini belirterek, “Drift sporu dünyada uzun yıllardır yapılan fakat yasal olarak ilk kez 2011 yılında Avrupa’da derneği kurulan bir spor. Drifitte yüksek beygirli güçlü araçlar belirlenen parkur üzerinde yan giderek parkuru tamamlıyorlar.



Buda oldukça adrenalin salgılayan hem sürücü hem izleyen açısından çok heyecan verici bir spor. Tarsus’ta da biz birkaç yıldır değişik otomobil spor dallarını tanıtmak ve yaymak için oldukça yoğun çaba sarf ediyoruz. Bundan sonrada çabalarımız daha da büyüyerek devam edecek. Bir kaç yıldır mahalli organizasyonlar yapıyorduk ancak geçen yıl ve bu yıl uluslararası organizasyonlar için gerekli girişimlerde bulunduk, bunlar için hemen hemen alt yapımız hazır sayılır. Tabi bölgede faaliyet göstere kurumların ve otomotivle faaliyet gösterenlerin buna destek vermesi gerekiyor. Bugün ki dirift yarışımız Tarsus’ta ilk olacak. Daha sonra Türkiye’nin değişik yerlerinde İstanbul, Ankara, İzmir ve safari olmak üzere 2012 yılında beş yarış yapılacak” şeklinde konuştu.

8 arabanın katıldığı yarışlar sonunda KKTC’den katılan İbrahim Yücebaş birinci, Yunanistan’dan katılan Triantatulou Georgios ikinci, Tsaka Petros ise üçüncü oldu.

Editör: TE Bilişim