İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi
Geçen celsede tahliye edilen zanlı Can Kayı'ya silahı kargo ile gönderdikleri iddia edilen Bülent B. ile eşi Meral B., yapılan duruşmaya gelmedi. Duruşmada söz alan Can Kayı'nın avukatı Ersin Gülsoy, silahın alınmasında aracılık eden Coşkun T'in Bülent B tarafından telefonla tehdit edildiğini söyledi. 
Mahkeme başkanı Orhan Kızıltaş, Bülent B tarafından tehdit edildiği belirtilen Coşkun'un mahkemede dinlenmesine karar verdi. Mahkeme başkanı Kızıltaş, ayrıca davanın kilit tanığı Bülent B. ile eşi Meral B.'nin duruşmaya polis zoruyla getirilmesine karar verdi. Başka bir suçtan tutuklu olduğu için duruşmaya jandarmalar tarafından getirilen zanlı Can Kayı, bir kez daha suçsuz olduğunu söyledi.

AĞLADI
Duruşmaya 5 gönüllü avukatı ile birlikte katılan ve duruşma sonunda gözyaşlarını tutamayan Gülhan Ceylan da,"Ben, bir an önce suçluların bulunmasını ve en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" dedi. 

KİLİT TANIKLAR POLİS ZORUYLA GETİRİLECEK
İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmaya Umut Ceylan'ın katil zanlısı Can Kayı ile avukatı, anne Gülhan Ceylan ile ona gönüllü olarak destek veren 5 avukat katıldı. Gecen celse tahliye edilen zanlı Can Kayı, Umut Ceylan'ın öldürülmesi olayından sonra silahı kendisine Bodrum'da bulunan Bülent B.'nin kargo ile gönderdiğini, karşılığında eşi Meral B.'nin hesabına bin 200 TL havale çıkardığını söyledi. Banka dekontları ile bunu ispatlayan Kayı, delil yetersizliğinden tahliye edildi. Mahkeme heyeti, silahı kargo ile gönderdikleri iddia edilen Bülent B ile eşi Meral B.'nin tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Dün yapılan duruşmaya Bülent B ile eşi Meral B.gelmedi. 
Mahkeme başkanı Orhan Kızıltaş, gelecek celse çiftin duruşmaya polis zoruyla getirilmesine karar verdi.

TANIĞA TEHDİT TELEFONU
Duruşmada sanık Can Kayı'nın avukatı Ersin Gülsoy, ilginç bir iddiada bulundu. Avukat Gülsoy, duruşmaya katılmayan Bülent B.'nin silah alış verişine aracılık eden Coşkun T'i 2 farklı numaradan arayarak ölümle tehdit ettiğini söyledi. Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş, tehdit edilen tanığın mahkeme huzurunda dinlenmesine karar verirken, arayan numaraların kime ait olduğunun tespiti için ilgili kurumlara yazı gönderdi.
Duruşma, tanık Bülent B. ile eşi Meral B.'nin dinlenmesi için 20 Ocak 2014 tarihine ertelendi.
Editör: TE Bilişim