Megastar Tarkan ve Ceza İle Unutulmaz Bir Fanta Fest Sizi Bekliyor Megastar Tarkan ve Ceza İle Unutulmaz Bir Fanta Fest Sizi Bekliyor
Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi önünde yaklaşık 20 çadır kuran bir grup öğrenci, müzik eşliğinde halay çekip hem eğlendi hem de eylem yaptı. CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ve bir grup partili, eylem alanına gelerek öğrencilere destek verdi. Milletvekili Yüksel, yurtlarla ilgili hükümetin yanlış uygulamaları için burada olduklarını dile getirerek şöyle konuştu: ''Yeni uygulamada yurtları ilçe bazında lokasyon olarak ayırma kararının bir adım ötesi okullarda dersliklerde kız öğrencileri ayırmaktır. Atatürk devrim ve ilkelerinden hızla uzaklaşan Cumhuriyet'e, laikliğe karşı Ak Parti’nin yeni Türkiye projesinin bir parçasıdır. Bu mücadelede CHP olarak bizde gençlerin yanındayız. Onlara katkı vermek için buradayız. Bu eylemi aynı zamanda parlamentonun gündemine de taşıdık. Birçok milletvekili arkadaşımızla soru önergesi verdik. 15 soruda Ak Partili Bakan Suat Kılıç’a alınan kararların nedenini sorduk. Bu proje Kredi Yurtlar Kurumu’nun Milli Eğitim Bakanlığı’ndan kopartılmasıyla başladı.” 
Ege Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı öğrenci Doğan Başaran ise,''Hükümetin yanlış uygulamaları karşısında biz öğrenciler mağdur olmaktayız. Cinsiyet ayrımı yapılarak yurtlardaki yeni uygulamaya karşı çadırlı eylem başlattık" diye konuştu. 
Polis ise eylemci öğrencilere herhangi bir müdahalede bulunmadı.

Editör: TE Bilişim