Fenerbahçe Turu İstanbul'a Bıraktı Olympiakos: 3 - Fenerbahçe: 2 Fenerbahçe Turu İstanbul'a Bıraktı Olympiakos: 3 - Fenerbahçe: 2
 Sarı Kırmızılı kulüp, teknik direktör Roberto Mancini ile sözleşmesini karşılıklı feshettiğini borsaya bildirdi.
Mancini nereye gidecek?
 
Bugün ani bir karar ile Galatasaray'dan ayrılan Roberto Mancini için bu kararın Galatasaray yönetimi tarafından daha önce verildiği ama ekonomik problemlerden dolayı kararın beklendiği dış basın tarafından iddia edildi.
 
Galatasaray'ın Mancini ile karşılıklı olarak sözleşmeyi feshetmesi kovması bir çok yabancı haber sitesinde son dakika olarak verildi. İtalyan teknik adam Roberto Mancini istediği transfer bütçesini almaması ve Türkiye'deki yabancı oyuncu kontenjan sıkıntısından dolayı ayrılmayı kafasına koymuştu. Avrupa basınında yer alan iddialara göre Mancini İtalya'ya geri dönmek istiyor. Özellikle 1997-2001 yılları arası formasını giydiği ve 2002-2004 yılları arası teknik adamlığını yaptığı başkent temsilcisi Lazio'nun Mancini ile yakından ilgilendiği iddia edildi.
 
Galatasaray'la anlaşması karşılıklı olarak son bulan İtalyan teknik adam Roberto Mancini'nin hangi takımın başına geçeceği merak konusu oldu. İtalyan basını, Mancini'nin bir sezon dinlenebileceği ihtimalini de yazarken, İtalya'da büyük takımların hepsinin teknik direktörlük koltuğunun dolu olduğuna vurgu yapılıyor.  
 
Bu nedenle Dünya Kupası sonrası gerçekleşmek üzere uluslararası senaryoları sıralayan La Repubblica gazetesi, halihazırda Hodgson'a emanet olan İngiltere milli takımını ilk sıraya aldı. 
Yine başka bir İtalyan teknik direktör Fabio Capello'nun başında bulunduğu Rusya da ihtimaller arasında gösteriliyor.
 
Galatasaray, Mancini'ye tazminat ödemeyecek
 
Beklenmedik bir kararla Roberto Mancini'nin sözleşmesini fesheden Galatasaray, İtalyan teknik adama geçtiğimiz sezona ait alacaklarının dışında herhangi bir ödeme yapılmayacağını duyurdu.
 
Sarı kırmızılı kulüpten yapılan resmi açıklama şu şekilde;
 
"Şirketimiz ile Teknik Direktör Sayın Roberto Mancini arasında 01.10.2013 tarihinde imzalanmış olan iş akdi, Sayın Mancini'nin talebi üzerine ve karşılıklı mutabakat ile 2013/2014 futbol sezonu sonu itibarıyla sonlandırılmıştır. Varılan anlaşmaya göre, Sayın Mancini sezon sonu itibarı ile tahakkuk etmiş olan ücretinin dışında başkaca herhangi bir talepte bulunmamış ve taraflar tam bir dostluk ve karşılıklı anlayış ile yollarını ayırma kararı almışlardır. Sayın Teknik Direktörümüze kazandırdığı başarılar için gönülden teşekkür ediyor ve bundan sonraki görevlerinde de kendisine başarılar ve mutluluklar diliyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur"
 
Galatasaray Mancini ile uzlaşma yoluna gitmeseydi İtalyan teknik adama 12.5 milyon euroluk tazminat ödemek zorunda kalacaktı.
 

Editör: TE Bilişim