İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri uluslararası uyuşturucu ticareti yapan uyuşturucu şebekesinin yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan 3 aylık çalışma sonucunda 29- 30 Ağustos2012 tarihleri arasında Kocaeli ve İstanbul’da Bahçelievler, Güngören ve Bağcılar ilçelerinde operasyon düzenlendi. Operasyonlarda İran’dan getirildiği tespit edilen toplam 153 kilo 100 gram toz esrar ele geçirildi.

Emniyetten yapılan açıklamada ilk operasyon 29 Ağustos 2012 tarihinde Kocaeli ve İstanbul’da Bahçelievler ve Güngören ilçelerinde eş zamanlı olarak düzenlendi. Operasyon anının polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendiği çalışmada TIR içinde yapılan aramalarda şoför mahallinin arka tarafında zulalanmış toplam daralı ağırlığı 118 kilo 500 gram gelen uyuşturucu toz esrar ele geçirildi. Öte yandan 1 hassas terazi, 1 sahte kimlik, uyuşturucu ticaretinde nakliye aracı olarak kullanıldığı değerlendirilen çekici araca da el konulduğu ifade edildi. Operasyon kapsamında ise Ö.B., Y.B., S.D.ve M.B. isimli olmak üzere 4 şahıs gözaltına alındı.

Bavul İçinde Ceset Bulundu ! Bavul İçinde Ceset Bulundu !

Diğer operasyon ise 30 Ağustos 2012 tarihinde Bahçelievler ve Bağcılarda gerçekleştirildi. Eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda evde yapılan aramalarda mutfak içinde siyah çöp poşeti içersinde toplam daralı ağırlığı 34 kilo 600 gram toz esrar, 1 hassas terazi, uyuşturucu madde ticaretinden nakliye aracı olarak kullanıldığı tespit edilen 1 panelvan araç ele geçirildiği belirtildi. Öte yandan yapılan operasyonda Ş.D., D.T., S.K. ve M.G. isimli 4 kişi gözaltına alındığı ifade edildi.

Ayrıca Emniyet yetkilileri, İran’dan getirildiği tespit edilen toz esrarın Türkiye’de iç piyasaya sürüleceğini belirtti. Her iki operasyonda gözaltına alınan zanlılardan S.D. Emniyetteki ifadelerinden sonra serbest bırakılırken diğer 7 şahısın sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandığı belirtildi.


İzmir haberleri

Editör: TE Bilişim