Müşterinin Türk Olduğu Farkedilince Ücret Farkı İstediler.. Müşterinin Türk Olduğu Farkedilince Ücret Farkı İstediler..
Bu yıl 10'uncusu düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Tokat ayağı, 20 ülkeden 60 çocuğun katılımıyla gerçekleşti. Gaziosmanpaşa Stadyumu'nda binlerce kişinin katılımı ile düzenlenen şölene Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, AK Parti Tokat Milletvekilleri Zeyid Aslan, Dilek Yüksel, AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, İhlas Medya Ankara Grup Başkanı Nuri Elibol, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin belediye başkanları, iş adamları, sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.

Şölende, yabancı ülkelerden gelen öğrenciler, Türkçe şarkılar söyledi ve şiirler okudu. Yöresel kıyafetli Kenyalı çocukların oynadığı oyun ilgi gördü. Karadeniz havaları eşliğinde horon oynayan öğrenciler alkış topladı.

Programda bir konuşma yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kırgızistanlı genç kızlar ile Kenya'dan genç delikanlıların Karadeniz oyunlarını birlikte ahenkle oynadıklarına dikkat çekerek, "Bunu kim yapabilir? Bizim milletimizin içinden çıkan sivil toplum örgütleri yapabilir, onlar yaptılar. Bu bizi şunu gösteriyor: Dünya aslında sevgiyle, barışla, fedakarlıkla daha ahenkle dönebilir. Dünyada herkes en hareketli oyunları birebirleriyle ahenkli bir şekilde oynayabilir.



Aslında dünyada çatışma olmayabilir. Bu başarılabilir bir şey. Bunun başarılabileceğini de biraz önceki oyunları ile kardeşlerimiz çok iyi bir şekilde gösterdiler. Yeryüzünde barışı, huzuru, adaleti, iyiliği, insanlığı yayanlar ordular ve siyasetçiler değildir. Ordular ve siyasetçiler, barışı, huzuru, insanlığı koruyabilseler yeter. Yoksa yeryüzünde barışı, iyiliği, adaleti yayanlar aslında dervişlerdir, tüccarlardır, yardan ve serden geçenlerdir. Şimdi de bugün yardan ve serden geçenler, yeryüzünde iyiliği, güzelliği, barışı yaymak için büyük çaba içindeler. Bunu dünyanın her yerinde görüyoruz. Türkiye’nin bütün kesimleri, partileri, hükümetler ötesi bu güzel sivil toplum faaliyetlerini desteklemelidir. Biz de destekliyoruz. Çünkü dünyada iyilik, barış, sevgi bu güzel faaliyetlerle yaygınlaşır" diye konuştu.

Bakan Ergün’ün konuşmasının ardından sahneye çıkan 20 ülkeden 60 yabancı çocuk ve protokol mensupları, hep birlikte "Yeni Bir Dünya" adlı şarkıyı söyledi.


Editör: TE Bilişim