Kemal Kılıçdaroğlu'na Ayakkabı Şoku Kemal Kılıçdaroğlu'na Ayakkabı Şoku
Kamil Ocak Stadı'nda, Nilüfer Kültürlerarası Dostluk ve Ahenk Derneği ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla 18 ülkeden 120 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğe, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep milletvekilleri ve şehrin ileri gelen üst düzey yöneticileriyle yaklaşık 30 bin vatandaş katıldı.

Programda bir konuşma yapan Bakan Şahin, "Türkçe Olimpiyatları’nda büyük bir emek, büyük bir vefa, büyük bir cefa, büyük bir fedakarlık ve büyük bir kararlılık var. Hakikaten şu manzara muhteşem, bu manzaraya yüreğinizle bakmanız gerekiyor. Bu etkinlik, bir idealin nasıl zafere dönüştüğünün göstergesi, bir ilim ordusunun nasıl başardığının işaretidir. Bu başarının baş mimarı Fethullah Gülen abimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Dünyanın dört bir tarafına ay-yıldızlı bayrağımızı diken bütün öğretmenlerimize sevgimizi, saygımızı gönderiyoruz" dedi.



Bakan Şahin, Türkçe'nin aslında bir tarih ve ilim dili olduğunu ifade ederek, "Türkçe, bu organizasyonlar sayesinde dünya dili oldu, sevgi dolu oldu, barış dili oldu, kardeşlik dili oldu. Kutuplaşmanın çoğaldığı, çatışmaların arttığı bir dünya düzeninde anahtar burası, çare burası. Bu çareyi bu salondan hep beraber bütün dünyaya haykırıyoruz. Biz sevgi topluluğuyuz, merhamet ve vicdan topluluğuyuz diyoruz. Türkçeyi zenginleştiren, Türkçeye renklerini, ahenklerini, seslerini ve desteğini veren, çeşitli ülkelerden gelen bütün kardeşlerimi de sizin adınıza selamlıyorum. Gazi şehrimize hoş geldiniz diyorum" ifadelerini kullandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de Türkçe Olimpiyatları’nın daha önceleri hayal olduğunu şu anda da bu hayalin gerçekleştiğini belirtti. Emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Güzelbey, pek çok ülkeden gelen çocukları tebrik etti.

Konuşmaların ardından, öğrencilerin şarkı ve şiir kategorisindeki sunumları devam etti. Azerbaycan'dan Amerika'ya kadar birçok ülkeden gelen öğrencilerin seslendirdiği şarkı ve şiirler tribünleri dolduran Gazianteplileri eğlendirirken, zaman zaman da duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Repertuvarlarına Gaziantep türkülerini de alan dünya çocuklarına vatandaşlar da coşkuyla eşlik etti.

Kazakistan ve Moğolistan'dan katılan öğrencilerin sergilediği halk dansları, büyük bir ilgiyle takip edildi. Olimpiyatta İbrahim Tatlıses'in "Gülüm Benim" parçasını seslendirerek şarkı dalında altın madalya kazanan Türkmenistanlı Ruslan Annamammedov İyla büyük alkış alırken, sesi Ahmet Kaya'ya benzeyen Pakistanlı Arsalan Naser, "Giderim" isimli şarkıyla tribünleri coşturdu. Büyük beğeni toplayan performansların ardından Bakan Şahin, organizasyonda emeği geçen iş adamlarına plaketlerini takdim etti. Plaket töreninden sonra Türkçe'nin çocuklarıyla sahneye çıkan protokol üyeleri, "Yeni Bir Dünya" şarkısını hep bir ağızdan seslendirdiler.


Editör: TE Bilişim