Otobüs Kazası: 5 ölü  Otobüs Kazası: 5 ölü
8 saat süren ameliyatın ardından hayata tutunan Ela, taburcu olacağı günü bekliyor. 
Antalya’da yaşayan 33 yaşındaki turizm şoförü Kadir Bakır ile özel sektörde çalışan 25 yaşındaki Emel Bakır çiftinin 1.5 yaşındaki kızları Ela, siroz hastası olarak doğdu. Aile Artvin’e bir yakınlarını ziyarete gittiklerinde Ela’nın aşırı kusma ve halsizliği üzerine en yakın hastanelerden Erzurum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Buradaki tedavisinde Ela’nın karaciğeri ve dalağında büyüme olduğu fark edildi. Bakır çifti, kızlarını Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne getirdi ve 10 aylık bir takibi sürdü. Burada yapılan tetkiklerin ardından aile, Ela’yı bir yakının tavsiyesi üzerine Medical Park Antalya Hastanesi’ne götürdü. Ela’nın bir günde ağzından kan gelmesi ve yaşaması için tek şansının karaciğer nakli olduğu bildirildi. Ela'ya, 16 gün önce annesinin karaciğerinin 8’de biri alındı ve Medical Park Antalya Hastanesi'nde Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş ve Opr. Dr. Sabri Tekin başkanlığındaki ekip tarafından kendisine 8 saatlik bir operasyonla nakledildi.
KARACİĞERİN 8’DE 1’İ ALINDI
İki gün sonra taburcu olmaya hazırlanan Ela'nın ameliyatını gerçekleştiren Prof.Dr.Alper Demirbaş, doğuştan karaciğer sirozu olan Ela’yı tekrar hayata bağladıkları için mutlu olduklarını söyledi. Çocuk yaşlardaki nakillerin zorluğuna dikkat çeken Demirbaş, şöyle konuştu: “Çocuk nakillerde karaciğerin en fazla dörtte biri alınır. Biz yeni bir teknik uyguladık. Annenin karaciğerinin tam 8’de birini alıp naklettik. Ameliyat sonrası çocuğun bütün fonksiyonları normale döndü. Bu kadar küçük bir kızı ameliyat etmek hem bizim için hem kendisi için çok zordu. 10 kilonun altında bebeklere yapılan nakiller her zaman zordur. Ela’yı ameliyata aldığımız gün 8.5 kiloydu. Her şey yolunda gitti ve çok sevinçliyiz” 
ÖNEMLİ OLAN ELA’NIN KURTULMASI
Organ naklinin Ela bebeğin hayatını kurtardığını ifade eden Demirbaş, şunları söyledi: “İsterse bütün bir ömrümüzü alsın. Önemli olan bir çocuğu yaşatmaktır. Biz o strese her zaman razıyız, alışığız. Önemli olan Ela‘nın kurtulmasıydı, kurtuldu. Bizi mutlu eden budur” 
ALLAH BİZE BAĞIŞLADI
Kızına ikinci kez hayat veren anne Emel Bakır ise, kızının sağlığına kavuşmasıyla çok mutlu olduklarını söyledi. Riskli bir ameliyata girdiklerine dikkati çeken anne Bakır,” Nakil olduk, çok şükür bebeğimi Allah’ım bize bağışladı. Ailecek şok mutluyuz” şeklinde konuştu.
MASADA İKİ CANIM VARDI
Baba Kadir Bakır ise ameliyat süresinde hep tedirgin olduğunu dile getirerek, “Masada benim iki canım yatıyordu. Ameliyat bittikten sonra dünyalar benim oldu. Şu an hem eşim hem kızım gayet sağlıklı, doktorlarıma sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

İzmir Haberleri

Editör: TE Bilişim