Meclis üyesi Engin Kolcu, son yolculuğuna uğurlandı Meclis üyesi Engin Kolcu, son yolculuğuna uğurlandı
Üç gün sürecek Şenlikler kapsamında çeşitli kültürel sanatsal etkinliklere yer verecek olan Aliağa Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da birçok sanatçının yanı sıra çok sayıda aydın ve yazar, şair ve siyasetçiyi Aliağa'da buluşturacak. 
AYDINLAR VE SANATÇILAR ALİAĞA’DA
Suriye, Mısır, Irak başta olma üzere, Türkiye’yi yakından ilgilendiren coğrafyadaki barış arayışları ile Gezi Parkı eylemleriyle ivme kazanan toplumsal gelişmeler 23. Aliağa Emek ve Barış Şenliği’nde masaya yatırılacak.
Şenliklere sayılı günler kala tüm hazırlıklarını tamamlayan Aliağa Belediyesi, Gazeteci ve televizyoncu Uğur Dündar, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Başkanı ve Taksim Dayanışması Sözcüsü Tayfun Kahraman, Taksim Dayanışması Avukatı Can Atalay ve Cumhuriyet Gazetesi Yazarı İlhan Taşcı’yı düzenlenecek panellerde vatandaşlarla buluşturacak.
TÜM BOYUTLARIYLA GEZİ PARKI EYLEMLERİ VE SONUÇLARI
3 gün sürecek olan Şenlikler çerçevesinde gerçekleştirilecek olan panellerin gündemini bu yıl Gezi Parkı eylemleri oluşturacak. Taksim Gezi Parkı Eylemleri’nin siyasal, sosyal ve ekonomik sonuçları “Gezi’den Önce, Geziden Sonra: Değişen Türkiye ve Dünya” konulu panelde tartışılacak. 31 Ağustos Cumartesi günü, saat 17.00’de Bakırçay Cafe Restaurant’ta başlayacak olan panele Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı ve Taksim Dayanışması Sözcüsü Tayfun Kahraman, Taksim Dayanışması Avukatlarından Can Atalay ve Cumhuriyet Gazetesi Yazarı İlhan Taşcı konuşmacı olarak katılacak.
UĞUR DÜNDAR VE ATİLLA SERTEL’ İN GÖZÜNDEN TÜRKİYE’DE TOPLUMSAL DEĞİŞİM VE MEDYA İLİŞKİSİ
Öte yandan 1 Eylül günü saat 17.00’ de Sahil Kafeterya’da yapılacak olan panelde ise Gezi Parkı eylemlerinde zorlu bir sınavdan geçen Medyanın karnesi tartışılacak. Gazeteci ve televizyoncu Uğur Dündar ile Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, “Medyanın Demokrasiye Etkileri: Türkiye’de Toplumsal Değişim ve Medya İlişkisi” konulu panelde Medya- Demokrasi ilişkisini irdeleyecek. Dündar ve Sertel Türkiye ve dünya gündemini meşgul eden toplumsal gelişmelerle ilgili yorumlarını 23. Aliağa Emek ve barış Şenlikleri’nde vatandaşlarla paylaşacak.

Editör: TE Bilişim