Bavul İçinde Ceset Bulundu ! Bavul İçinde Ceset Bulundu !
Dünyanın lider otel operatörü ve Avrupa'da Pazar lideri olan, 90 ülkede, 4 bin 400'ü aşkın otel ve 530 bin odayla faaliyet gösteren Accor Group, yeni sürdürülebilir gelişme stratejisi PLANET 21 kapsamında son derece önemli bir girişime daha imza attı. 5 bin adet fidan dikimi için TEMA Vakfı'na bağışta bulunan Accor'un bu önemli çalışması ve Planet 21'in detayları, 25 Nisan günü Accor Grubu'na bağlı Novotel İstanbul'da gerçekleştirilen bir basın toplantısı ile medyaya tanıtıldı.
Accor Otelleri Türkiye Genel Müdürü Murat Kadaifcioğlu ve TEMA Vakfı Orman Bölümü Proje Koordinatörü Dr. Hikmet Öztürk'ün yer aldığı toplantının ardından basın mensupları ve diğer konuklarla birlikte fidan dikim töreni gerçekleştirildi.

Bugüne kadar, Novotel ve Ibis'in sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında fidan dikim projeleri için TEMA Vakfı'na toplamda 44 bin TL'nin üzerinde bağış yapan Accor Group'un bu önemli vakıfla olan ilk çalışması 2007 yılında Novotel İstanbul ve Ibis İstanbul'un açılışı münasebetiyle Antalya'da 10 bin ağaçlık bir Accor Ormanı'nın hayata geçirilmesiyle başladı. TEMA Vakfı ve Accor ortak çalışması ile bugüne kadar Accor Ormanı'nda ve Tekirdağ'da toplam 18 bin fidan dikimi gerçekleştirildi.

PLANET 21 İNSANLIĞI KORUYOR

PLANET 21 ismi, Rio'da 1992 yılında imzalanan bir hedefler programı olan Gündem 21'den alındı ve bize 21. yüzyılın acil bir sorunu olan "insanoğlunu ve ekosistemleri korumak üzere, üretim ve tüketim yöntemlerimizi değiştirme gereksinimini" hatırlatıyor. PLANET 21, Accor tarafından 2015'e yönelik benimsenen 21 taahhütten ve aynı sayıdaki hedeften oluşuyor. Proje otellerin yüzde 95'inde çalışanların, hastalıkların önlenmesi konusunda eğitilmesi, kuruluşların yüzde 80'inde dengeli yemeklerin sunulması,otellerin yüzde 85'inde eko etiketli ürünlerin kullanılması ya da sahip olunan ve kiralanan otellerin sırasıyla yüzde 15'i ve yüzde 10'unda su ve enerji kullanımının azaltılması gibi içeriklere sahip.

Proje ile ilgili bilgi veren Accor'un Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Denis Hennequin şunları söyledi "Accor Group, otel endüstrisinde global bir referans olma yönünde hızla ilerlerken, herkesçe paylaşılan değer yaratmak üzere sorumluluk alan büyüme stratejimizin de altını çiziyoruz. PLANET 21 programıyla, sürdürülebilir otelciliği Accor Group stratejisinin, gelişiminin ve yenilikçiliğinin merkezine yerleştiriyoruz. Sürdürülebilir gelişmenin bizi yeni bir iş modeline yönlendireceğine inanıyorum. PLANET 21, markalarımıza rekabet gücü sağlarken onları müşterilerimiz ve ortaklarımız için daha cazip hale getiriyor ve çalışanlarımızın sadakatini de büyük oranda arttırıyor Programın güvenilirliğini güvence altına almak için, yalnızca dış sertifikasyona ya da 65 kontrol noktasını içeren bir listeye göre, sürdürülebilir gelişme açısından belirli bir düzeyi tutturan oteller PLANET 21 mesajlarını kullanabilecek.

Editör: TE Bilişim