Şehit polislere gözü yaşlı veda Şehit polislere gözü yaşlı veda
Kamışlı, burada yaptığı açıklamada, Mimar'ın Sinan'ın yaptığı eserlerin günümüzde dahi bulundukları kentleri biçimlendirdiğini, mimarlık mesleğine ışık tutmaya devam ettiğini söyledi. Kamışlı, "Büyük ustanın bu nitelikleriyle birlikte özgün yaratıcılığının da yönetimler tarafından göz ardı edilerek mimarlık ve şehircilik açısından çılgın kararların alındığı bir ortamda anılması, tarih boyunca bu topraklarda yaratılan birikim ve değerlerle bağdaşmamakta ve ona saygısızlık anlamına gelmektedir. Öyle ki, tarihi yapıtların kötü kopyalarının ve batıdan alınan demode postmodern uygulamaların kamu tarafından kentlere mimarlık olarak pazarlandığı koşullarda, mimarlık, kültür ve doğa değerleri yok edilmekte, hatalı yatırım kararları ve niteliksiz uygulamalar ile şehirlerimiz betonarme çöplüğüne dönüştürülmektedir" dedi.
Kent merkezi ve ara sokakların adeta dev bir otopark haline dönüştüğünü, kaldırımların araçlar ve esnaf tarafından işgal edildiğini söyleyen Kamışlı şunları kaydetti:
"İmar planlarında öngörülmeyen düzenlemelerin yönetmelikler ve meclis kararlarıyla hayata geçirilmek istenmesi kentimizde yaşanan bu kaosun en temel nedenlerinden biridir. Büyük usta Mimar Sinan’ın eserleri yüzyıllardır hala dimdik ayaktayken büyük yatırımlarla yapılan barajlar, köprüler birçok can kayıplarına da neden olarak yok olup gitmekte, binalar en küçük sarsıntıda oturulamaz duruma gelmektedir. Koca Sinan’ı kendi çağından günümüze dek yapıtlarıyla sunduğu mesajı doğru anlayarak bundan dersler çıkarmanın, ona, toplumumuza ve mimarlığa olan borcumuzun bir gereği olduğu inancıyla, ülke yöneticilerini, yerel yönetimleri, yatırımcıları ve ilgili tüm kesimleri kentimize sahip çıkmaya bir kez daha çağırıyoruz."
Mimar Sinan Haftası etkinlikleri söyleşi, resim yarışmaları ve sergi ile sürdürülecek.

Editör: TE Bilişim