Adana'da faciadan dönüldü Adana'da faciadan dönüldü

Adana'da, havalimanı çalışanlarına verilmeye başlanan Havacılık Tazminatında çalışanlar arasında çok büyük ücret farkı olduğunu ileri süren Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Adana Şubesi üyeleri, protesto gösterisi düzenledi.
Adana Havalimanı'nda düzenlenen eylemde konuşan BTS Adana DHMİ İl Temsilcisi Mehmet Turgut, DHMİ çalışanlarına Havacılık Tazminatı ödenmesi ile ilgili olarak uzun süredir devam eden belirsizliğin son bulduğunu ancak varılan sonucun DHMİ personelini kendi içerisinde 3 farklı gruba ayırdığını iddia etti.

Turgut, yapılan ayrımdan dolayı çok fazla ücret farkının ortaya çıktığını savunarak, "Mevcut Havacılık Tazminatı tüm personel arasında eşitsizlik yaratarak huzursuzluğa ve kurum içerisinde var olması gereken aidiyet duygusunun yok olmasına neden olmuştur. 2005 yılında alınan buna benzer kararı Danıştay iptal etmesine rağmen yönetim benzer bir karar aldı. Gerekli değişikliklerin yapılmadığı ve mağduriyetlerin giderilmediği taktirde önümüzde ki süreç içerisinde hukuki ve fiili mücadelemiz olanca yürekliliğimizle devam edecektir" dedi.Turgut, yarın sabah saat 09.00'da DHMİ Genel Müdürlüğü önünde oturma eylemi başlatacaklarını açıkladı.

Editör: TE Bilişim