Korkunç olayı polis zile basınca öğrendiler Korkunç olayı polis zile basınca öğrendiler
Adana'da bir depodan 2 ton 800 kilo ceviz içi çalan hırsızlar ile polis arasında kovalamaca yaşandı. Kovalamaca sonrası bir kişi yakalanırken, diğer hırsızlar daha sonra yakalandı.
Olay, merkez Seyhan ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, Murat K. (24), Umut Ç. (22), Mustafa A. (19), H.D. (16) ve Cumali Ö. (23) Gübahçesi Mahallesi'nde bir depoya gece girerek, içerde bulunan ve piyasada kilogramı 65 TL'den satılan 2 ton 800 kilo ceviz içini çalarak, otomobille kaçtı. Hırsızlar daha sonra çaldıkları ceviz içinin bir kısmını Meldi Ç., bir kısmını ise Harbiye Ö.'nün evine sakladı.  Zanlılar, daha sonra aynı otomobille, yanlarına bir akrabalarının kızını alarak gezmeye çıktı. Polis uyguluma yaparken, aracı durdurmak istedi. Şahıslar "Dur" ihtarına uymayarak polisten kaçmak istedi. Polis, telsiz anonsunda "Zanlılar bir kızı alıkoyarak kaçıyor" diyerek anons etti.
Bunun üzerine ekipler mahalleye geldi. Zanlılar ile polis arasında nefes kesen kovalamaca yaşandı. Zanlılardan biri kovalamaca sonrası yakalanırken diğer zanlılar kızla birlikte kaçmayı başardı. Polis yakaladığı şahsın ifadesini almak üzere emniyete götürdü. Şahıs ifadesinde kendilerinin kızı alıkoymadığını, bir depodan ceviz içi çaldıklarını, bir arkadaşlarının da aranması olduğu için kaçtıklarını söyledi. Polis sorguda şahısların kaçtığı yeri ve ceviz içlerinin konulduğu yeri öğrendi. Bunun üzerine polis operasyon için düğmeye basarak dün diğer zanlılarda yakalandı. Murat K.'nın evinde 2 silah, çalıntı hayvan ele geçirdi. Şahıslar emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Sevk sırasında şahıslar, basın mensuplarına saldırmak istedi. Zanlının birinin ayakkabıları çıktığı için yalın ayak gittiği görüldü.
Editör: TE Bilişim