Önce evden kaçtı sonra polise sığındı Önce evden kaçtı sonra polise sığındı
Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube müdürlüğü ekipleri, cezaevinde 5 yıl yattıktan sonra CMK 102'nci madde gereğince serbest bırakılan Önder Y. isimli şahsın çevresinde topladığı kişilerle birlikte organize bir yapılanma içerisine girdiğini belirleyerek, projeli bir çalışma başlattı.

Çete üyelerinin 14 kişiye yönelik yağma, tehdit, darp, dolandırıcılık, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, mala zarar verme, iş yerine ateş edilmesi ve uyuşturucu ticareti olaylarına karıştıkları belirlendi. Polis, şüphelilerin yakalanması için Adana ve İzmir'de eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi. Adana'da gerçekleştirilen operasyonlarda başta örgüt lideri Önder Y. olmak üzere D.Ç., F.D., M.Ş., M.D., S.U., Y.A., E.H.S., Ö.S., F.B.U., K.Y. ve S.U. isimli şüpheliler, İzmir'de yapılan operasyonda ise İ.P. isimli zanlı gözaltına alındı.

Yakalanan zanlıların ev ve araçlarında yapılan aramalarda; 3 adet ruhsatsız tabanca, 6 adet şarjör, 160 adet fişek, 1 adet senet, 1 adet laptop bilgisayar, 17 adet farklı kişilere ait tapu senedi fotokopisi, 1 adet resmi senet fotokopisi, 1 adet taşınmaz mal satış vadi sözleşmesi ve vekaletname evrakı, 2 adet 47.250 TL'lik senet, 1 adet 7000 TL'lik senet ve bir otoparkın başkasına satıldığını gösteren protokol ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Çete lideri Önder Y. polis aracına bindirilirken, kendilerine komplo kurulduğunu iddia etti.


Adana Haberleri





Editör: TE Bilişim