Başbakan'dan Flaş Açıklama !!! Başbakan'dan Flaş Açıklama !!!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Lirası'nın simgesiyle ilgili CHP'den gelen 'Tayyip Erdoğan'ın baş harflerini andırıyor' yorumuna ilişkin, "Mübarek Cumhuriyet Halk Partisi değil Cumhuriyet Hayal Partisi" dedi.
Başbakan Erdoğan, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada Suriye'de devam eden şiddet olaylarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, Suriye yönetiminin şiddet kullanmayı sürdürdüğüne işaret ederek, "Beşar Esad'a hatırlatıyorum. Katliamın hesabı babası Hafız Esad'da sorulmadı, er veya geç oğlu Beşar Esad'dan sorulacak. Suriye halkı ve muhalefetini onurlu ve kararlı direnişinden ötürü bir kez daha selamlıyorum" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, geçen hafta Türk Lirası'nın simgesini açıkladıklarını hatırlatarak, simgeyle ilgili çok farklı yorumlar geldiğine işaret etti. "Türkiye'de ne kadar çok grafiker, ne kadar çok sanat eleştirmeni varmış" diyen Erdoğan, herkesin simgeye bir eleştiri getirdiğini anlattı. Erdoğan şöyle konuştu:
"Alttan bakınca şuna benziyor, üstten bakınca şuna benziyor, aynaya tutunca şu oluyor diye son derece zorlama yorumlar yapıldı. CHP'liler hayal güçlerini zorlayarak simgede RTE harflerinin bulunduğunu iddia etti. Bu iddialarını da resmi yazılı açıklamayla kamuoyuna duyurdular. Mübarek Cumhuriyet Halk Partisi değil Cumhuriyet Hayal Partisi. MHP Genel Başkanı Bahçeli gerisinde kalır mı? Bahçeli'nin hayal dünyası çok daha geniş. Bunların siyaset anlayışı sadece çamur atmak, yalan söylemek üzerine kurulu. Kıskançlık bunların gözünü karartmış."


Editör: TE Bilişim