Binali Yıldırım Ak Parti Genel Başkanı Seçildi Binali Yıldırım Ak Parti Genel Başkanı Seçildi
AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 3. Olağan Kongresi'nde konuşan Başbakan Erdoğan, terör örgütünün askeri, polisi ve AK Parti'yi hedef almaya başladığını söyleyerek, Kastamonu'da konvoylarına alçakça saldırıldığını, birçok ilde de AK Parti'nin il ve ilçe teşkilatlarına saldırıldığını hatırlattı. BDP milletvekillerinin de açıklamalarında sürekli AK Parti'yi hedef aldıklarını söyleyen Erdoğan, Diyarbakır'da AK Partili bir ilçe başkanının PKK terör örgütü tarafından kaçırılması üzerine BDP'li Pervin Buldan'ın, "Bu tür şeyler savaş süreçlerinde olabiliyor" sözünü hatırlatarak, "Bunu parlamentonun çatısı altında bir bayan milletvekili diyor.

İsmini vermeye gerek yok. Yani partimizin bir ilçe başkanına yönelen bu terör eylemini adeta alenen savunuyor, destekliyor. Aynı BDP milletvekili geçtiğimiz yıl Hakkari'de 24 askerimizin şehit edilmesinin ardından da 'savaşta her iki taraftan da insanlar yaşamını yitirebiliyor' diyerek benzer bir tavır ortaya koymuştu. Bu ne biçim yaklaşımdır ya. Yani asker şehit edilince normal, polis şehit edilince normal, AK Partili yöneticiler kaçırıldığı zaman, şehit edildiği zaman normaldir ama BDP yanlısı veya PKK'lı önder öldürüldüğü zaman anormaldir" diyerek tepki gösterdi.

BAŞBAKAN'DAN MEDYAYA TEPKİ


Başbakan Erdoğan, Uludere konusunu sürekli gündeminde tutan medyaya da tepki gösterdi. Erdoğan, şunları söyledi:
"Buradan medyaya da sesleniyorum; siz bu ülkede neyin avukatlığına soyunduğunuzun farkında mısınız? Siz bu ülkede sizin can güvenliğinizi sağlayan polis, asker şehit ediliyor da, onları savunmuyorsunuz, ama onları şehit edenleri ne yazık ki belli bir kılıf içerisinde savunmaya yelteniyorsunuz. Terörle mücadele sürecinde güvenlik güçlerimizin yaptıkları hatalar için dünyayı ayağa kaldıranlar, teröristlerin askerlerimize, masum sivillere, AK Partili'lere karşı giriştikleri terörist saldırıları normal olarak görüyorlar."





Editör: TE Bilişim