İşte Ak Parti'nin A Takımı İşte Ak Parti'nin A Takımı
Erdoğan, “Bu tavır terör konusundaki cehaletin, aymazlığın, vurdumduymazlığın ve istismarın tarihi nitelikte itirafıdır. Eğer o araç imha edilse, içinden siviller çıksa, aynı CHP Genel Başkanı çıkacak ‘yargısız infaz yapıldı’ diyecekti. Şimdi de çıkıyor, ‘o aracı neden durduramadınız’ diyor. İşte bu dille, bu tavırla terörle mücadele edilmez” dedi.

Başbakan Erdoğan
, partisinin Meclis Grup Toplantısı’ndaki konuşmasında birilerinin ‘Uludere’de siz Türk bayrağı mı götürdünüz de tabutlara Türk bayrağı sarılmadı’ dediğini belirterek, “Lafa bak ya. Oranın bir kaymakamlığı var. Böyle bir hassasiyet olduğu anda bunlar sarılır. Ama siz bu yavruların Türk bayrağına sarılmaya layık olduğunu düşünmüş olsanız, terör örgütünün bayrağını o tabuta sardırmazdınız” dedi.

DUYGULANDIRAN MEKTUP

Ne kadar acı ve trajik olsa da size bir mektubu aktarmak istediğini belirten Erdoğan, Astsubay Çavuş Serhat Gencer’in Şırnak’ta görev yaptığı sırada, bir akşam arkadaşına bir mektup uzattığını ve ‘Ben dedemi çok severdim, bugün rüyamda gördüm, beni yanına çağırdı. Eğer ben şehit olursam bu mektubu aileme gönder’ dediğini aktardı. Serhat Gencer’in o gece şehit düştüğünü belirten Erdoğan, Gencer’in mektubunda şu satırların yer aldığını söyledi:

“Bu mektup ancak ben öldükten sonra elinize geçebilir. Beni asla unutmayın, hep kalbinizin bir köşesinde saklayın. Şunu asla unutmayın, Allah’ın verdiği canı Allah’tan başkası alamaz. Bu yüzden üzülmeyin. Yalnız size söylemek istediğim bir şey var. Ben Burcu’yu çok seviyorum ve bu sevgiyi de mezara götürüyorum. Ben burada öldümse, Allah yolunda, vatan, namus ve millet yolunda öldüm. Benimle gurur duyun ve gülün, asla ağlamayın. Eğer ağlarsanız ben yattığım yerde rahat edemem. Dedeme de hepiniziz selamını söylerim. Sizleri çok seviyorum. Hepinizi çok özledim. Yazacak başka bir şey bulamıyorum, Oğlunuz Serhat.”

“KILIÇDAROĞLU’NUN TAVRI, İSTİSMARIN İTİRAFI”


Televizyondan ahkam kesmenin, gazete köşelerinden akıl vermenin, siyaset kürsülerinden istismar yapmanın kolay olduğunu belirten Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da, ‘Göksun’dan bu araç Pınarbaşı’na kadar nasıl gitti?’ diye sorduğunu hatırlattı.

Kılıçdaroğlu
’nun bu tavrının son derece manidar ve ibretlik bir tavır olduğunu ifade eden Erdoğan, “Çünkü bu tavır terör konusundaki cehaletin, aymazlığın, vurdumduymazlığın ve istismarın tarihi nitelikte itirafıdır. Eğer o araç imha edilse, içinden siviller çıksa, aynı CHP Genel Başkanı çıkacak ‘yargısız infaz yapıldı’ diyecekti. Şimdi de çıkıyor, ‘o aracı neden durduramadınız’ diyor. İşte bu dille, bu tavırla terörle mücadele edilmez. Tam tersine bu dil, bu tavır BDP ile teröre kan veren, can veren, güç veren bir tavırdır. Allah aşkına buradan o medyaya, CHP’ye, MHP’ye, BDP’ye soruyorum, -ki MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli bu düşünceleri aynen paylaştı, aynı düşünceleri ben de kendisiyle paylaşıyorum” diye konuştu.

“GÜROYMAK NEDEN UNUTULDU?”


Daha 9 ay önce Bitlis Güroymak’ta yaşanan acı hadisenin hatırlanmadığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:
“En az Uludere kadar vahim, trajik o Güroymak saldırısını kim hatırlıyor? O saldırı neden unutuldu? Oradaki şehitler neden unutuldu. 5 polis memurumuzu taşıyan zırhlı araca saldırdılar. 5 polisimiz orada şehit oldu. Arkalarından gelen ailenin tüm fertlerini taşıyan bir araç, aynı şekilde tahrip oldu ve 6 vatandaşımız hayatını kaybetti. Şimdi bütün Türkiye’ye sesleniyorum: Ferit 13 yaşındaydı, buyurun çocuk. Elif 12 yaşındaydı, Esra 14 yaşındaydı. Sadece vatandaşlar değil, şehit 5 polisin 3 tanesi de Kürt kökenliydi. Ben BDP’lilere farklı sıfatlar kullanınca yaraları olduğu için gocunuyorlar. İstediğiniz yerde istediğiniz konuşun. Tehditleriniz, edebi, adabı aşan kullandığınız diller hiçbir zaman AK Parti iktidarını yıldırmaz, yıldırmayacaktır. O sizin olmayan kalitenizi ortaya koyacaktır.”

Editör: TE Bilişim