Yerli Üretim Akıllı Telefon Mipo Raflarda Yerini Aldı Yerli Üretim Akıllı Telefon Mipo Raflarda Yerini Aldı
 600 milyon dolarlık yatırımla inşa edilen Akasya Acıbadem projesi, MIPIM Ödülleri’nde ‘En İyi Konut Geliştirme’ kategorisinde finale kalarak önemli bir başarıya imza atmıştı. Proje mimarı Mehpare Enverol, yarışma sonucunun 14 Mart'ta açıklanacağını belirterek, projenin Üsküdar ve Ataşehir gibi İstanbul’un hem tarihi hem de modern yüzünün yaşandığı merkezi bir arakesitte konumlandığını belirtti. Enverol, “Biz projeye başlarken öncelikle alanın sahip oluğu topografik ve sosyal yapıyı analiz ettik ve elde ettiğimiz sonuçlarla önerilecek yeni konut anlayışının gereklerini gözeterek ilerledik. Akasya büyük bir konut yerleşkesi olduğu için göl, koru ve kent olarak üç ayrı etapta geliştirildi" dedi.
Mimari üretimin bina elde etmenin yanında ortaya çıkardığı estetik değerle birlikte sosyal bir çevre de oluşturduğunu ve kente bütünlüklü bir yapı kazandırdığını açıklayan Enverol, “Biz Mimarlar-Workshop olarak işverenimizle birlikte tüm projelerimizde nitelikli kent parçaları yaratmaya özen gösteriyoruz" diye konuştu.
Mimarlığın estetik değerden çok sosyal bir üretim alanı olduğunu, kente ve kentliye kazandırılan yaşam alanlarının öncelikle nitelikli çevre yaratma kaygısıyla projelendirildiğini ifade eden Enverol, “Bu üretimin sonucunda çeşitli platformlarda ödüllendirilmek elbette hepimizi mutlu ediyor ama yola çıkış açısından ödül sektörü bir başlangıç olamaz. Ödüllerin çalışma motivasyonumuzu olumlu yönde etkilediğini de söylemek gerekiyor elbette” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim