Tarsus'ta Parkı Olmayan Köy Kalmayacak Tarsus'ta Parkı Olmayan Köy Kalmayacak
Akdeniz Belediyesi’nin 23 Nisan Çocuk Tiyatroları Festivali’nin 6’ncısı bugün düzenlenen törenle başladı. Türkiye’de bir ilk olan ve geleneksel hale gelen Çocuk Tiyatroları Festivali’nin açılışına Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk, Akdeniz Belediye Başkan Yardımcıları Makbule Kaplan ve İbrahim Çakan, belediye birim yetkilileri ve çocuklar katıldı.

Belediye bünyesindeki kurslara katılan çocukların halkoyunları gösterileri ve müzik dinletisi ile başlayan festivalin açılışında konuşan Akdeniz Belediye Başkanı Türk, festivali yeniden düzenledikleri için mutlu ve gururlu olduklarını söyledi. Akdeniz’i, kültür ve sanatın buluştuğu, festival ve sanat etkinlikleriyle adını duyuran bir kent haline getirmek için çaba gösterdiklerini ifade eden Türk, “Kültür ve sanat kenti iddiasını yükselten Akdeniz, sanatsal etkinlikler ve festivallerle her geçen gün daha da renkli bir kimliğe bürünmektedir. Akdeniz Belediyesi olarak çocuklarımıza sahip çıkmaya, onlar için kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklere imza atmaya devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki kültür, sanat ve edebiyatla tanışmayan bir toplum, hayatın hiçbir alanında gelişme kaydedemez. Zira sanat, toplumları ayakta tutan, geçmişini anlayıp, insanları geleceğe hazırlayan önemli bir değerdir” dedi.

Sanatın toplumların gelişimi üzerindeki etkisine vurgu yapan Başkan Türk, sanatla, kültür ve edebiyatla yoğrulmayan sosyal bilimlerin bir yönünün daima eksik kalacağına işaret ederek, sanatın kendisinin hayatın ta kendisi olduğunun altını çizdi. Çocuk ve gençlerin psikolojik, sosyal ve kültürel gelişimlerinde başta tiyatro olmak üzere tüm sanat dallarının önemli bir yere sahip olduğunu belirten Türk, akılcı ve bilimsel eğitimle yetişen, eleştiren, sorgulayan bireylerden oluşan toplumların, barışın ve demokrasinin hakim olduğu bir dünya yaratabileceğine dikkat çekti. Çocuklar için barışın, hoşgörünün, demokrasi ve kardeşlik kültürünün hüküm sürdüğü bir dünya ve ülke yaratmanın herkesin görevi olduğunu vurgulayan Türk, “Onların mayasına özgürlüğü, barışı, kardeşliği ve bir arada yaşamı katmaya devam edeceğiz. Gelin birer cevher olan çocuklarımızı birlikte işleyelim, onların yaratıcı yönlerini birlikte ortaya çıkaralım” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Hayalicinas Tiyatrosu tarafından “Karagöz, Tonton Amca” adlı oyun sahnelendi. Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu’nda sahnelenen oyunu, İhsaniye Mahallesi Sabiha Çiftçi İlköğretim Okulu öğrencileri izledi.
Festivalde çeşitli tiyatro toplulukları tarafından 7 ayrı çocuk oyunu, birçok ilköğretim okulu öğrencisi için sahnelenecek. Oyunlar, Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu’nun yanı sıra Çay ve Çilek mahallelerindeki Eğitim-Kültür Evlerinde de sahnelenecek ve festival 27 Nisan’a kadar devam edecek.

Editör: TE Bilişim