Aliağa'da 99 Kaçak Göçmen Yakalandı Aliağa'da 99 Kaçak Göçmen Yakalandı
Beko Basketbol Ligi'nde bu sezon aldığı başarılı sonuçlara otoritelerin dikkatini çeken Aliağa Petkim Basketbol takımı, potadaki başarıları yanında sosyal sorumluluk projelerinde de etkin görev alıyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Aliağa Yeni Şakran’daki Çocuk Ve Gençlik Kapalı İnfaz Kurumu'nu ziyaret etti. Aliağa Petkim Basketbol takımı, hükümlü ve tutuklu çocukları sevince boğdu.

Antrenör Burak Bıyıktay ve Genel Menajer Birtan Saka ile birlikte tam kadro cezaevini ziyaret eden Aliağa Petkim oyuncuları, cezaevinde kalan çocuklarla basketbol maçı da yaptı. Basketbolculara büyük ilgi gösteren çocuklar, kendilerine hediye edilen top ve formaları imzalattı.

“SOSYAL SORUMLULUK ÖNCE GELİR"
Yapılan ziyaretten dolayı çocuk mahkumların çok mutlu olduklarını belirten genel menajer Birtan Saka, “Kent ile özdeşleşen bir takımız. Aliağa basketbolu seviyor bizler de Aliağa’yı seviyoruz. Cezaevindeki çocuklarımızın biran önce özgürlüklerine kavuşarak eğitimlerine devam etmelerini, spor yapabilmelerini istiyoruz. Umarım tüm çocukların geleceği hep güzel olur. Ziyaretimizde oyuncularımıza büyük ilgi gösterdiler. Çok duygulandık. Bu tür ziyaretleri sıklıkla yapacağız. Oyuncularımız spor kompleksinde çocuklarla basket maçı yaptı. Çocukların mutlu olduğunu görmek bizleri de mutlu etti” dedi.

Kulüp Başkanı Uğur Eren ise, Aliağa Petkim basketbol takımının potada gösterdiği başarıyı sosyal sorumlulukta da gösterdiği ifade ederek, şöyle konuştu: “Sporun amacı iyi eğitim almış, spor yapan zinde ve dinamik bir gençlik oluşturmaktır. Biz basketbol ve futboldaki başarılarımıza bu çerçevede bakıyoruz. Sosyal sorumluluğumuzu unutmadan, toplumun bizden beklentilerini gözeterek sosyal konulara duyarlılık gösteriyoruz. Takımımızın Çocuk Ve Gençlik Kapalı İnfaz Kurumu ziyaretini de bu anlamda düşündük. Çocuklarımızı yalnız bırakmadığımız ziyaretimizde, bizlere her türlü kolaylığı gösteren kurum yetkililerine teşekkür ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim