Ben Şeytanım Deyip Öldürdü... Ben Şeytanım Deyip Öldürdü...
Edinilen bilgiye göre, öğle saatlerinde, Yüksel Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Anıtı’ndaki kadın heykelinin kucağında şüpheli bir paketin bulunduğunu fark eden vatandaşlar durumu polis ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri heykelin kucağına bırakılan paketi fark etti.

Paketten şüphelenen ekipler, Yüksel Caddesi’nin bir bölümüne güvenlik şeridi çekerek önlem aldı. Alınan önlemlerin ardından paketin imha edilmesi için bomba imha uzmanı ekiplerinden yardım istedi. Şeridin çekilmesinin ardından çevreden geçen vatandaşlar ve polis ekipleri arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Şeridin çekildiği bölgeden ısrarla geçmek isteyen vatandaşlara polis ekipleri engel oldu.



ŞÜPHELİ PAKETİN ÖNÜNDE HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER


İhbarın ardından olay yerine gelen ekiplerin paket üzerinde inceleme yaptığı sırada, şüpheli paketten habersiz olan bir aile paketin bulunduğu anıtın önüne geçerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Vatandaşların uyarması üzerine hatıra fotoğrafı çektiren aile, paketin bulunduğu anıtın önünden uzaklaştı. Ekiplerin, bomba imha uzmanı beklediği sırada ise anıtın bulunduğu yerdeki kafeteryalarda çaylarını yudumlayan vatandaşların vurdum duymazlığı polis ekiplerinin tepkisi çekti. Bir türlü oturdukları yerden kalmak istemeyen vatandaşlar ekiplerin tepkileri üzerine masalarından kalktılar. Kafeteryaların da boşaltılmasının ardından olay yerine gelen bomba imha uzmanı ekipleri paket üzerinde inceleme yapmaya başladı.

Bölgedeki vatandaşların uzaklaştırılmasını isteyen bomba imha uzmanı, anıtın kucağında bulunan paketi kanca ile çekerek yere indirdi. Anıtın yanından uzaklaştırılan ve fünyeyle patlatılan paketten gazete kağıtları çıktı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ederken, paketten çıkan gazete kağıtları ekipler tarafından emniyete götürüldü.
Öte yandan, anıtın bulunduğu bölgede bulunan MOBESE kameraları da olayı an ve an kaydetti. MOBESE kayıtlarının incelenerek paketin kimin bıraktığının tespit edileceği öğrenildi.

Ankara Haberleri

Editör: TE Bilişim