15 Yaşında ki Kıza Tecavüz Edip Öldürmüşlerdi 15 Yaşında ki Kıza Tecavüz Edip Öldürmüşlerdi
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın Antalya’da yerleşik yaşayan Kazakistanlıların kendi kültürünü tanıtabilmesi ve yaşatabilmesi için düzenlediği Kazakistan Kültür Günü, Antalya Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu’nda gerçekleştirildi. Kültür Günü’ne Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Deniz Filiz, Kazakistan Büyükelçisi Canseyit Tüymabayev ve çok sayıda davetli katıldı.

ÜLKE İLİŞKİLERİ GELİŞİYOR

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Deniz Filiz yaptığı konuşmada, böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden çok memnuniyet duyduklarını belirterek, ticari ilişkilerin yanı sıra kültürel ilişkilerin de her geçen gün arttığını, gelecek yıllarda da bu etkinliklerin devam edeceğini söyledi.



ANTALYA’YA ÇOK SAYIDA KAZAK TURİST GELİYOR

Kazakistan Büyükelçisi Canseyit Tüymabayev ise şunları söyledi: “Kazakistan ile Türkiye’nin kardeşlik ilişkileri her geçen gün gelişiyor. Antalya’yı önemli sayıda Kazak vatandaşı ziyaret ediyor. Kültürümüzü tanıtmak için bize bu imkanı veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a teşekkür ediyoruz”

Kazakistan Kültür Günü kapsamında Kazak halk dansları gösterisi sunuldu. Yerel enstrümanlar eşliğinde pop şarkılar seslendiren Kazaklı gençler büyük alkış aldı. Türkçe şarkıların seslendirildiği etkinlik beğenildi. Kazakistan Orkestrası ise sahne performansıyla geceye katılan davetlileri büyüledi.

BAŞKAN AKAYDIN’A ZİYARET

Öte yandan Kazak Kültür Günü dolayısıyla Antalya’ya gelen Kazaklar ile Kazakistan Büyükelçisi Canseyit Tüymabayev, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Akaydın, daha önce ziyaret ettiği Kazakistan’da güzel anıları olduğunu söyledi.

Büyükelçi Canseyit Tüymabayev, Türkiye ile diplomatik ilişkilerin 20’nci yılını doldurduğunu belirterek, “Türkiye’nin dostluğunu her zaman hissediyoruz” dedi. Başkan Akaydın, ziyaretin anısına konuğuna çeşitli hediyeler sundu.


Editör: TE Bilişim