Balıkesir'de deprem Balıkesir'de deprem
Hıdır ile İlyas Peygamberin buluştuğu gün ve yaz mevsiminin başlangıcı olarak kabul edilen Hıdırellez akşamında geleneksel ateşten atlama ve sabahın ilk ışıklarında da dileklerini bir kağıda çizerek denize atma adetlerini yerine getiren bir çok ilçe sakini için, Ayvalık Belediyesi tarafından 27 yıl sonra bir ilk gerçekleştirildi. Çamlık olarak bilinen mevkide belediyeye ait olan Kır Gazinosunda ilçe halkının 6 Mayıs günlerinde evlerinde yaptıkları yiyeceklerle Hıdırellez Pikniği yapma geleneğine, 27 yıl önce son vermesinin ardından harekete geçen Ayvalık Belediyesi, bu yıl ‘Geleneklerimize Sahip Çıkalım’ sloganıyla başlattığı Hıdırellez Etkinliğiyle Çamlık’taki küllenen 6 Mayıslarda düzenlenen piknik geleneğinin canlandırılmasını sağladı.

27 yıl sonra ilk kez önceki gün düzenlenen Hıdırellez Şenliğinin, Ayvalık Belediyesi öncülüğünde gelecek yıllarda da sürdürülmesinin hedeflendiği belirtildi. Ayvalık Belediyesi tarafından simit, peynir, tavuklu pilav, lokma ve çay ikramında bulunduğu etkinliğe yaklaşık bin kişinin katıldığı gözlenirken, ilçenin en tecrübeli müzisyenleri Hasan Yurtcan, Suat Taş, Salih Tayfun Sural ile Piyanist Murat, Uğur Çanakoğlu ve Fethullah Sat isimlerinden oluşan Grup Ayvalık birbirinden güzel müziklerini Çamlık Kır Gazinosunda yapılan Hıdırellez Pikniğine katılanlar için söyledi. 27 yıl önce birer genç bireyken, sürekli gittikleri Çamlık Kır Gazinosunda buluşup eğlenenlerin, aradan 27 geçmesinden sonra bu kez eşleri, çoluk çocuklarıyla yeniden bir araya gelmesi zaman zaman duygusal anların da yaşanmasına neden olduğu dikkatlerden kaçmadı.

27 yıl öncesinde düzenlenen 6 Mayıs Hıdırellez Şenliklerinde alkolü fazla kaçıranların belediyeye ait et nakil aracıyla evlerine götürülmesini anımsatmak amacıyla Ayvalık Belediyesine ait Et Nakil aracının Kır Gazinosu önünden sirenlerini çalarak geçip, etkinliğe katılanları selamladığı gözlenen şenlikte; Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Ayvalık Belediye Meclis Üyeleri, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Fatih Ayyürek’in de hazır bulundu.

TÜRKÖZEN 27 YIL SONRA AYNI COŞKUNUN YAŞANMASINDAN MEMNUN


27 yıl sonra yeniden bir geleneğin canlandırılmasına katkıda bulunduğu için oldukça keyifli olduğu gözlenen Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, “Geleneklerimize sahip çıkıp, nostaljik günlerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Aşağı yukarı 1980’den sonra Ramazan ayının ilkbahar ve yaz mevsimine denk gelmesinden bu yana ilçe halkı tarafından 6 Mayıs kutlamalarının Kır Gazinosunda yapılmadığını gözlemledik. Oysa 27 yıl önce Küçükköy ve Altınova beldelerimizden bile Çamlık’taki Kır Gazinosuna gelen vatandaşlarla birlikte her yıl inanılmaz bir kalabalığı ağırlardı buradaki ağaçların gölgesi” dedi.

27 yıl sonra eski geleneğin yeniden canlandırılması için kolları sıvadıklarını kaydeden Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, “Amacımız önümüzdeki yıllarda burada düzenleyeceğimiz 6 Mayıs etkinliklerini daha renkli ve coşkulu kutlamaya çalışacağız” ifadelerini kullandı. Hıdırellez kutlamaları ve benzeri etkinliklerin, toplumsal birlik ve beraberliği tazelediğine dikkat çeken Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, 27 yıl öncesindeki arkadaşlarıyla, 27 yıl sonra gençliklerinin en güzel anılarının bulunduğu Çamlık Kır Gazinosu’nda düzenlenen 6 Mayıs Hıdırellez Şenliğinde yine bir arada bulunmaktan kendisi gibi şenliğe katılan herkesin mutlu olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilişim