81 ilden 81 Çocuk"  İstanbul'da 81 ilden 81 Çocuk" İstanbul'da
 Bakan Yıldırım, Ümraniye Netaş Tesislerinde düzenlenen "Netaş 2023 Hedefleri Doğrultusunda, Geleceğe İletişim Teknolojileri Tasarlıyor" konulu konferansa katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Yıldırım, Türklerin en büyük özelliğinin son dakika başarısı olduğunu ifade etti. Yıldırım, "Yani bu iş olmaz, imkansız dedikleri zaman Türkler devreye girer. Öyle bir özelliğimiz var. Yatarız, yatarız sonra bir gireriz işe hakikatten başarırız. Bunu biz kendi çalışma hayatımızdan da görüyoruz. Bizi zorlayan bir şey olmalı ki başarıyı elde eldelim" dedi.
Konferansa katılan gençlere de nasihatlerde bulunan Bakan Yıldırım, “Bilişimde benim üç tane hedefim var. Sizlerden üç tane şey istiyorum. Yüksek teknolojiye yoğunlaşacaksınız, yerli ürüne yoğunlaşacaksınız ve küresel marka oluşturacaksınız. Bunun için AR-GE mi? , yenicilik mi? ne lazımsa kaynak destek bizden. Bu üç ilkeyi ülkemiz için geleceğimiz, için nesillerimiz için sizden istiyorum gençler. Bizden iş geçti. Biz yol yaparız, demiryolu yaparız, kaba işleri yaparız. Biz genel AR-GE uygulamasından ayrı bakanlık olarak sadece bilişimle sınırlı olmak üzere bir AR-GE fonu oluşturacağız demiştik. Şimdi o fonu oluşturduk. Uygulama esaslarına da belirledik. Yılda 300 milyon TL'ye kadar bir AR-GE fonunuz var. Bu fon sadece bilişime yani başka alanlara yok. Bununda bugün müjdesini veriyorum. Gayret sizden fonlama bizden" diye konuştu.
Netaş, katılımlarından dolayı Bakan Yıldırım’a bir teşekkür plaketi takdim etti. Yıldırım, daha sonra yapılan teknolojik aletleri yerinde inceledikten sonra buradan ayrıldı.

İzmir Haber
Editör: TE Bilişim