Beratcan'ın anne ve babası ifadeleri için emniyette Beratcan'ın anne ve babası ifadeleri için emniyette
 Operasyon anları polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülenirken, bal içine zulalanmış toz esrar polisi şaşırttı. 
İstanbul Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yurtiçinde ve uluslararası uyuşturucu madde ticareti yapan şebekelerin yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan 6 aylık çalışma sonucunda Pendik, Bağcılar ve Ataşehir ilçelerin uyuşturucu şebekelerine yönelik operasyon gerçekleştirildi Buna göre ilk operasyon 23 Temmuz 2012 tarihinde Bağcılarda yapıldı. Yapılan operasyonda yurtdışından getirdiği tespit edilen, 23 bal kutusunun içinde balların arasına zulalanmış vaziyette daralı ağırlığı 10 kilo toz esrar ele geçirilirken, bal içine saklanmış uyuşturucular polisi şaşırttı. Olayla ilgili M.A. ve O.O. isimli 2 şahıs gözaltına alındı.
27 Temmuz 2012 tarihinde Ataşehir’de yapılan ikinci operasyonda ise yine yurtdışından getirildiği tespit edilen daralı ağırlığı 20 kilo olan toz esrar ve uyuşturucu madde işlerinde bir hassas terazi ele geçirildi. Olayla ilgili A.D. gözaltına alındı.
Bir diğer operasyon ise 29 Temmuz 2012 tarihinde Pendik’te gerçekleştirildi. Operasyonda doğu illerinden bir kamyon kasası içersinde boş domates kasaları arasına zulalanmış olarak geçirilen ve İstanbul’da iç piyasaya yönelik dağıtılacağı tespit edilen 279 kilo ot esrar ele geçirildi. Ayrıca uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen kamyon el konulurken, olayla ilgili daha önce hırsızlıktan ve uyuşturucu ticaretinden sabıkası bulunan F.B. ve gene hırsızlıktan, uyuşturucu madde ticaretinden, yankesicilikten, resmi belgede sahtecilikten olmak üzere toplam 25 suçtan sabıkalı olan A.K. isimli 2 şahıs gözaltına alındı.
Emniyetteki ifadelerinden sonra adliyeye sevk edilen 5 zanlının tutuklandığı belirtildi.


Editör: TE Bilişim