Başbakan Net Konuştu Başbakan Net Konuştu
Partisinin Gaziantep İl Kongresi'ne katılarak bir konuşma yapan Başbakan Erdooğan, siyasetin parametrelerini değiştirmiş, siyaseti temize çıkarmış bir parti olduklarını belirterek, "Biz birileri gibi rant elde etmek için siyaset yapanlardan değiliz. Bizde rütbe değil, hizmet önde. Bizde hesaplaşma olmaz biz de hellaleşme olur. Bu şekilde yolumuza devam ediyoruz. Hizmetlerimize hizmet katarak AK Parti'yi oludğu kadar Türkiye'yi büyüterek yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Konuşmasında, Suriye sorununa da değinen Erdoğan, "Geçtiğimiz yıl Nisan ayından itibaren komşumuz Suriye'de olaylar yaşanmaya başladı. Başta Gaziantep olmak üzere sınır illerimizin de olumsuz etkilendiğini biliyorum. Suriye bu çalkantılı dönemi geride brakacak. Suriyeli kardeşlerimiz rahat bir nefes alacak. Suriye halkının derdini biz kendi meselemiz olarak görmeye devam ediyoruz. Kongrenin ardından Kilis'e geçerek sınır bölgesinde misaifr ettiğimiz kardeşlerimizi ziyaret edeceğiz.

'Sıfır sorun' demek haksızlık karşısında eğilmek, cinayete sessiz kalmak demek değildir. Bugün bizi eleştirenler nasıl bizi anlayamadıysalar geçmişte de Gazi Mustafa Kemal'in "yurtta sulh cihanda sulh" politikasını anlayamadılar. Bunlar "yurtta sulh cihanda sulh" politikasını yan gelip yatma olarak anladılar. CHP bizi eleştirirken geçmişte ne yaptıysa bugün de onları yaptı. Geçmişte savaş var diye Hitler'in doğum gününü kutladı. Aman biz uzakta duralım diye Kemalist Türkiye'den Faşist İtalya'ya selam dediler. On yıllar boyunca gücün önünde eğildiler. Dün Faşist İtalya'ya selam gönderenler bugün de Suriye'de Baas rejimini ziyaret edip orada Türkiye'yi eleştiriyorlar. Bizim dış politikadaki başarılarımızı bunlar hayal dahi edemezler" dedi.

Sevindiği olaylarında olduğunu kaydeden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sayın Kılıçdaroğlu Bosna'ya gitti, elinde Kuran'la görüntüler verdi. Tekleri ziyaret etti. Mutlu olduk, devamı gelir inşallah. Ardından geldi Yemenli başörtülü hanımla Arap Baharı toplantısı yaptı. Ama Boşnak dindar olunca iyi de Türkiye Cumhuriyeti gençleri dindar olunca neden kötü. Yemenli hanım başörtülü olunca iyi de Türk başörtülü olunca örümcek kafalı öcü mü oluyor. AK Parti ile MHP üniversitede başörtüsü için düzenleme
yaptı. Bunu iptal etmek için Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvuruda senin de imzan yok muydu Kılıçdaroğlu. Buna samimiyet değil istismar denir. Şimdi de 4+4+4 düzenlemesi için mahkemeye gittiler. Bosna'da cami gezeceksin Türkiye'de katsayı için Danıştay'a gideceksin. Bu, samimiyetsizliktir. Kemal Bey artık maşallah küreselleşiyor. Ama çark etmekte çarkçılıkta küreselleşiyor. Çark etmek konusunda sınırları aştı".

Editör: TE Bilişim