Ak Parti MKYK'de Kritik Karar Ak Parti MKYK'de Kritik Karar
Çanakkale’de mezar taşlarında görülen kardeşliği yaşatmak için çalıştıklarını belirten Erdoğan, “98 yıl önce onlar nasıl bizim zor zamanımızda Çanakkale’ye koştuysa, elbette biz de zor zamanlarında onların yanında olacağız. Biz Suriye halkının yanında olacağız, zalim Esed’in, diktatörlerin değil. Kendi halkına ölüm saçanların yanında olanlar belli. Onlarla aynı fotoğraf karesinde biz olmadık” diye konuştu.
Çanakkale'nin Biga ilçesinde toplu açılış yapıp halka hitap eden Erdoğan, cumhuriyetin 100. yılına çok farklı gireceklerini söyledi. Şehitler diyarı Çanakkale’de şehitleri hayır ve rahmetle andıklarını ifade eden Erdoğan, "Bizim dünyanın dört bir yanına yayılmış şehitliklerimiz bulunuyor. Bu şehitlikler bizim için önemli. Bu şehitlikler bizim için bir hedeftir. Gerek ülke içinde, gerek ülke dışında olsun bütün şehitliklerimize sahip çıkıyoruz. 10 yıl içinde şu Çanakkale şehitliklerinin o içler acısı halini hatırlayın, nasıl burayı şanına yakışır bir görüntüye kavuşturduysak, hamdolsun Zigetvar’da, Myanmar’daki şehitlikleri de onardık. Dünyadaki şehitliklerimize aynı şekilde bu yepyeni ruhu kazandırıyoruz. Milliyetçilik bir slogan atmak değildir, milliyetçilik şehitlerin hatırasına, mirasına sahip çıkmaktır. Biz kafatası milliyetçisi olmadık, olmayacağız. Bizim milliyetçilik anlayışımızda ne kavmiyetçilik, ne ırkçılık, bunların hiç birisi yok” dedi.
Çanakkale’de imparatorluğun her yerinden şehitlerin koyun koyuna yattığının altını çizen Erdoğan, “Geldiler, bu topraklarda şehit oldular. Bize Filistin’le neden bu kadar ilgilisiniz diyorlar. Evet Filistin’le çok ilgiliyiz. Çünkü Çanakkale’de Filistinli, Nabluslu şehitler var. Niye Suriye ile bu kadar ilgiliniz diyorlar. Çünkü Çanakkale’de Şamlı, Hamalı, Humuslu şehitler var. Filisten’e gidin, Suriye’ye gidin, orada Mehmetçiğin şehitlikleri var. 98 yıl önce onlar nasıl bizim zor zamanımızda Çanakkale’ye koştuysa, elbette biz de zor zamanlarında onların yanında olacağız. Biz Suriye halkının yanında olacağız, zalim Esed’in, diktatörlerin değil. Kendi halkına ölüm saçanların yanında olanlar belli. Onlarla aynı fotoğraf karesinde biz olmadık. Biz haklının, mazlumun, mağdurun yanında olduk. Çünkü Çanakkale bize bunu emrediyor. Şehitlerimizin izinden gitmek, onların emanetini hakkıyla taşımaya özen gösterdik” şeklinde konuştu.
“Çanakkale’de mezar taşlarında gördüğünüz kardeşliği yaşatmak bizim şiarımız, rehberimiz oldu” diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bir zamanlar Çanakkale’ye ziyarete gelenlerin bir senede sayısı 200 bini geçmiyordu. Şimdi 2,5 milyonu aşıyor. Onların tesis ettiği kardeşliği yaşatmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Kendilerine milliyetçi diyenler Çanakkale şehitlerine sahip çıkmadılar. Kendilerine ulusalcı diyenler gelip şu Çanakkale ruhundan, mirasından nasiplenmediler. Barıştan, demokrasiden bahsedenler gelip burada Vanlı, Şanlıurfalı şehidi görmediler, onun anlattığını dinlemediler. Onlar terörün sona ermesine, anaların göz yaşının dinmesine engel oldukça biz inadına bunun mücadelesini vereceğiz. Onlara rağmen vereceğiz. Biz milletimize, şehidimize karşı sorumluyuz. Onlar şehitlerimizi istismar eder, biz sahip çıkarız. Terörü bitirme sürecinde Çanakkale’den destek bekliyoruz, dua bekliyoruz. Şehitler, kahramanlar diyarından kardeşliğimiz için katkı istiyoruz. Muhalefet isterse bizi yalnız bıraksın. Yeter ki milletimiz bizimle olsun, bu yeter. Siz yanımızda olursanız biz bu işi çözeriz. Güzel gelişmeler var. İnşallah daha güzel olacak. Hep beraber o güzel günleri yaşayacağız. İnşallah şehitlere mahcup olmayacağız. Bu süreci bütün gücümüzle geliştirip topyekun ülkemizin kalkınması için kullanacağız. Asla dönüş, yeniden bir ayağa kalkış, bereketlerin yeniden tahakkuku olacak”.
Konuşmasının ardından Erdoğan Biga’ya yapılan yatırımları hizmete açtı. Başbakan Erdoğan, kurdelayı protokol ve çocuklarla birlikte kesti.
Programa, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da katıldı.çanakkale biga açılış, 
Bu arada, Fenalık geçiren vatandaşlara sağlık ekipleri anında müdahale etti.
Başbakan Erdoğan, açılıştan sonra AK Parti Biga eski ilçe başkanı Rıdvan Yılmaz'ı eşi Emine Erdoğan'la birlikte ziyaret etti.

Editör: TE Bilişim