Okulların Açılışı Ertelendi Okulların Açılışı Ertelendi

Başbakan Erdoğan'ın konteyner kent ziyaretine eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Çelik ve Ömer Çelik, Vali Yusuf Oadabş, Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut. AK parti Kilis milletvekilleri Opr.Dr. Fuat karakuş ile Ahmet Salih Dal ve çok sayıda kişi katıldı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriyeli sığınmacılara hitaben yaptığı konuşmada, Beşşar Esad'ın her geçen gün kan kaybettiğini belirterek, "Benim mazlum Suriyeli kardeşlerimizin ahı yerde kalmayacaktır. Ben buradan Suriye'deki kardeşlerime şu anda Beşşar'ın yanında görünen kardeşlerime de sesleniyorum; Biz Suriye halkının yanındayız. Ama Beşşar yönetiminin yanında asla değiliz. Zira halkına tankla topla silahla yürüyen bir rejimin yanında bizim olmamız mümkün değildir. Türkler ve Suriyeliler, 'iki elin birbirine kenetlenmiş parmakları kadar kardeştir. Sizin acınız, sizin derdiniz, sizin meseleniz bizim acımızdır, bizim derdimizdir, bizim sıkıntımızdır. Suriye'nin istikrara, güvenliğe, refah, huzur ve barışa ulaşması için kardeşlik hukuku çerçevesinde şu ana kadar elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz.Türkiye'nin olayları dar çerçevede tutmadığını, uluslararası camiada bu işin propagandasını yapmak suretiyle Suriye'ye, Suriyelilere uluslararası camianın da sahip çıkması için çalışmalar sürdürülüyor. Birleşmiş Milletler camiasında, Arap Ligi'nde, İslam İşbirliği Teşkilatı'nda, Türkiye'nin girişimlerini sürüyor. Siz her geçen gün daha güçlü hale geliyorsunuz bunu bilesiniz'' dedi.


Başbakan Erdoğan, Saff Suresi'nin 13. ayetindeki 'Allah'tan yardım ve yakın bir fetih' mealindeki 'Nasrun minallahi ve fethun karib' ayetini okuduktan sonra ''Bunu böyle bilesiniz'' diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:


"Zaferiniz uzak değildir, tek bir derdimiz var. Akan kanın bir an önce durmasıdır, akan gözyaşlarının dinmesidir. Suriye halkının taleplerinin yerine gelmesidir. Biz, Suriye halkıyla yönetimini birbirinden ayrı görüyoruz. Bu bakımdan kardeş ülke Türkiye sonuna kadar sizin yanınızda olacaktır. Umutsuz olmayın, asla umutsuzluğa, yeise düşmeyin. Biz sizlerin yanındayız. Tüm Suriyeli kardeşlerimizle birlikteyiz. Dünyanın sizi duyması, bizi görmesi için de bütün gücümüzle çalışıyoruz. Bütün bunların yanında inanıyor ve dua ediyorum ki Allah sizlerle beraberdir. Bakara Suresi'nin 'iyi bilin ki, Allah'ın yardımı yakındır' mealindeki 'Ela inne nasrallahi karib' ayetini okuyarak, ''Bu duygular içinde Suriyeli kardeşlerimizi tekrar bağrımıza basıyoruz. Eksikler, hatalar, kusurlar varsa affola'' dedi.


Suriyeliler, Erdoğan'ın konuşmasını sık sık keserek Arapça ''Çok yaşa", ''Allah seni başımızdan eksik etmesin", ''Sen güçlüsün", "Türkiye Suriye kardeş'' sloganları attı. Erdoğan'ın konuşması Suriyelilere tercüme edildi. Daha sonra Başbakan Konteynır kentte incelemelerde bulundu.

Editör: TE Bilişim