İzmir’de 8 katlı sitede yangın paniği İzmir’de 8 katlı sitede yangın paniği
  Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, hafta başında yaşanan yağışların ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelen eleştirilere sert çıktı. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin başarısız olarak göstermek adına her türlü yolun denendiğini vurgulayan Başkan Durak, “Yağmurdan dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızı kurban edeceksek, bu hepimizin ayıbıdır” dedi. 



Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Aşure etkinliğine destek veren 71 sivil toplum örgütünü çatısı altında toplayan federasyonları ziyaret eden Belediye Başkanı Cevat Durak, hafta başındaki yağışlardan en az etkilenen ilçe olduklarının altını çizerek, “Karşıyaka’da su basan yerimiz yok.

Med Cezir’den kaynaklanan ufak tefek sıkıntıların dışında bir sıkıntımız yok. Tüm sokakların yağmurlamaları dahil, tüm suyun tahliyesini çözdük. Ama çalışmaya da devam ediyoruz. Hiç ayrım yapmadan her yere eşit olarak hizmet vermeye çalışıyoruz. Ama kolay değil” dedi.




"BÜYÜK BAŞKANIMIZI KURBAN ETMEYELİM"

Federasyonları ziyaretinde iktidarın CHP’li belediyeleri başarısız göstermek adına her türlü yatırımı engellemeye çalıştığını belirten Başkan Durak, “Büyükşehir Belediyemizi eleştiriyorlar. Diyorlar ki, şunu yapmadı, bunu yapmadı. Yapılan hizmetleri engelleyen bir yapı var Ankara’da, bunu mutlaka görmemiz lazım.

Eğer biz, yağmurdan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımızı kurban edeceksek, bu hepimizin ayıbıdır. Melih Gökçek, kendi tünellerini su bastığında neden konuşmuyor. Bugün biz konuşursak çok şey söyleyebiliriz. Bu doğal afet. Bunu tüm dünya yaşıyor” diye konuştu.



Çorum Dernekleri Federasyonu, Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu (EKAF), Karadeniz Federasyonları Konfederasyonu (KADEKON), Karşıyaka Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği ile Malatyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden Başkan Durak, verdikten dolayı teşekkür etti.

Başkan Durak, Çorum Dernekleri Federasyonu’nda Yönetim Kurulu Saymanı Kurbani Uçar ve üyeleri, EKAF’da Genel Başkan Aydın Özyar ve yönetim kurulu üyeleri, KADEKON’da Genel Başkan Hızır Murtezaoğlu ile Konfederasyona bağlı dernek başkanları, Karşıyaka Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nde Başkan Yaşar Yılmaz, Malatyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nde Başkan Ayten Şekerci tarafından ağırlandı.

Başkan Durak, Malatyalılar Derneği’ni ziyareti sonrasında, Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na da bir ziyarette bulunarak, Başkan Arif Altıkulaç’tan çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Editör: TE Bilişim