Tarihi Likya Yolu Artık Daha Güvenli! Tarihi Likya Yolu Artık Daha Güvenli!
Geçen yıl 5 Rus rehberin kaçak içki nedeniyle ölmesinin ardından bu yıl yaz sezonunun başlamasıyla beraber Bodrum'da kaçak içki imal olayına adı karışan 4 kişi yakalandı.

Hakkında geçen dönemlerde gümrük kaçakçılığı suçundan işlem yapılan A.K. isimli şahsın yine gümrük kaçakçılığı suçunu işlediği, temin ettiği gümrük kaçağı içkileri Bodrum'da pazarladığı bilgisi alındı. Bunun üzerine emniyet müdürlüğü operasyon için düğmeye bastı. Polislerin 11 ay sürdürdüğü çalışmalar neticesinde, Bodrum ve Adana'da düzenlenen operasyonda A.K, A.T, H.I ve V.K. isimli 4 şüpheli gözaltına alındı.

Ayrıca suç organizasyonu içerisinde olan E.K isimli şüpheli ise KOM Şube Müdürlüğü tarafından Marmaris'de gümrük kaçakçılığına yönelik gerçekleştirilen operasyonda tutuklandı.

BAR VE RESTORANLARA SATACAKLARDI
Geçen yıl yaşanan olayda, Rus rehberler 120 kişilik bir grupla beraber tekne gezisine çıkmış ve orada içilen kaçak içki nedeniyle birçok yabancı uyruklu rehber rahatsızlanmış ve 5 Rus hayatını kaybetmişti.
Bu yıl yaşanan ilk kaçak içki operasyonunda ele geçirilen içkiler ve malzemelerin yanı sıra restoranlara ve barlara satılacak liste ele geçirildi. 9259 şişe sahte içki, 1000 litrelik bidonlara doldurulmuş vaziyette sahte içki, 771 kilo etil alkol, 625 litre metil alkol, çok sayıda TPDDK bandrolü ve fatura ele geçirildi.


Editör: TE Bilişim