Tarihi Likya Yolu Artık Daha Güvenli! Tarihi Likya Yolu Artık Daha Güvenli!
Tezhip (altınlama) sanatı dersi alan kursiyerlerden altı tanesinin ürettiği 18 eserin sergilendi. Hat ve minyatür sanatından da eserlerde sanatseverlerle buluştu. Tezhip işi için üretilecek eserde ilk önce kompozisyon oluşturuluyor daha sonra desenler, altınlama aşaması, renklendirme ve zemin boyamasıgibi uzun bir ince işçilikten geçen eserler büyük bir sabır örneği olarak değerlendiriliyor. Her geçen gün bu sanata ilginin artması başta kurs öğretmenlerini sevindiriyor.

Kurs öğretmeni Ayşe Serpil Kutluğ sanata lise yıllarında gönül verdiğini belirterek. “16 yıldır tezhip ile uğraşıyorum. Bu güne kadar altı tane karma iki tane kişisel sergi açtım. Şu anda Halk Eğitime bağlı olarak Güzel Sanatlar Fakültesinde tezhip dersi vermekteyim. Altı tane öğrencim var. Hepsi çok isteyerek ve severek geliyorlar. Bu gün buradaki sergimizde altı tane öğrencimizin 18 tane işi var. Çok güzel şeyler çıkarttılar. Önümüzdeki yılda sergimiz ve kursumuz devam edecek. Çok ilgi var. Yeni arkadaşlarımız gelmek istiyorlar. Bir eser üzerinde yaklaşık, eserin büyüklüğüne göre iki ila üç ay arasında çalışıyoruz. Kursumuzun amacı; tezhip sanatını, geleneksel sanatımızın bir kolu olan tezhip sanatını ileriki nesillere aktarmak ve bu işin devamını, bu sanatın devamını sağlamak’’ dedi.

Sergide eseri yer alan kursiyerlerden Varlık Esen ise şunları söyledi “Yaklaşık sekiz aydır eserlerimizi hazırladık. Bu uzun süre içinde ama ben sadece iki eser hazırlayabildim. Çünkü bu eserler bu şekilde ortaya çıkıyor. Bu eserler eski geleneksel eserlerimiz, ileriye taşınmalı diye düşünüyorum. Bende öğrenip evlatlarıma da öğretmeyi düşünüyorum. Faydalı bir iş yapmış olduğumu düşünüyorum. Bunu içinde bu kursa katıldım. İnşallah devamını getiririm’’ dedi.

Editör: TE Bilişim