Bornova'da 2 Canlı Bomba Yakalandı Bornova'da 2 Canlı Bomba Yakalandı
5 gün boyunca sürecek etkinliklerde uçurtma şenliği, paneller ve spor aktiviteleriyle yurttaşların dikkati çevrenin korunmasına çekilecek. 4-11 Haziran tarihleri arasında birbirinden renkli etkinliklerin düzenleneceği Çevre Şenliği’nde, sürdürülebilir yaşama vurgu yapılacak. Bu yıl İzmir Valiliği programına da alınan Bornova Belediyesi Çevre Şenliği’ne tüm İzmirliler davetli
Çevreci kimliğiyle tanınan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, sürdürülebilir bir yaşam, temiz çevre ve güvenli gıda konularında önemli çalışmalar yapıyor. Göreve geldiği günden bu yana ilçede adeta bir çevre seferberliği başlatan Başkan Sındır, katı atık ve bitkisel yağların toplanması için proje başlattı.

Çevre dostu biodizel ile çalışan çöp kamyonlarını ilçeye kazandırıldı. Her ay güvenli gıda ve temiz çevre günleri panelleriyle örnek çalışmalar yapıldı. Daha önce Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen törende “Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi”ne imza atarak 2020 yılına kadar karbondioksit salımını (CO2) yüzde 20 düşürmeyi hedefleyen Bornova Belediyesi’nin Energy Cities’e üyeliği Genel Kurul’da yapılan görüşmede oybirliği ile kabul edilmişti. Bu kapsamda Başkan Sındır, karbondioksit salımının azaltılmasıyla ilgili çalışmaları da yürütüyor.

Her yıl Haziran ayının ilk haftasında Çevre Şenliği düzenleyen Bornova Belediyesi bu yıl da 5 gün boyunca etkinlikler düzenleyecek. İzmir Valiliği programına da alınan Bornova Belediyesi Çevre Şenliği’ne tüm İzmirliler davetli.

4 Haziran Pazartesi günü Bornova Büyükpark içinde başlayacak çevre şenliğinde en çok atık yağ toplayan mahalle muhtarı ve belediye personeline birer adet dizüstü bilgisayar verilecek. Ayrıca atık yağını getiren yurttaşlara file, top ve fidan dağıtılacak. Pazartesi günü saat 11.00’de başlayacak etkinlikler 16.00’da sona erecek. Büyükpark’ın içine kurulacak stantlarda firmaların ve okulların çevreci çalışmaları tanıtılacak.

6 Haziran Çarşamba günü Kayadibi Köyü’nde ‘Homeros’tan Günümüze Çevre’ temasıyla Uçurtma Şenliği yapılacak. 11.00’de başlayacak Uçurtma Şenliği 15.00’e kadar devam edecek.

İklim Dostu Kentler Paneli 7 Haziran Perşembe günü saat 10.00’da başlayacak. Ardından saat 19.00’da Çevre için Engelliler Dostluk Basketbol Maçı Evka-4 Spor Salonu’nda oynanacak.
8 Haziran Cuma günü Ambalaj Atıkları Etkinliği Nevvar Salih İşgören Huzurevi’nde gerçekleştirilecek. Çevre Şenliği etkinlikleri 11 Haziran’da Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’nda yapılacak Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Korosu tarafından “Çevre İçin Türk Halk Müziği” konseriyle sona erecek.

Sürdürülebilir yaşam için dünyada yaşayan herkesin çevre için elinden geleni yapması gerektiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Çevre, insanlar gibi canlı bir varlıktır. İnsanın kendi yaşamını sürdürebilmesi için çevreci bir anlayışı esas alması gerekir. Biz bunun bilinciyle belediye olarak ciddi çalışmalar yapıyoruz. 2 yıl önce evsel katı atıkların, ambalaj atıklarının ayrı toplanması projesini başlattık. Ayrıca, atık bitkisel yağların da lavabolara dökülüp sularımızı kirletmesi yerine ayrı bir şekilde toplanması uygulamasına geçtik. Her ay Güvenli Gıda Günleri ve Temiz Çevre Günleri olmak üzere paneller düzenliyor yurttaşlarımızı bu konuda bilinçlendiriyoruz. Çevreye olan duyarlılığımız ve projelerimiz önceliklerimiz arasında en başta geliyor” diye konuştu


Editör: TE Bilişim