Canlı bombaya benzerliği hayatını kararttı Canlı bombaya benzerliği hayatını kararttı
Cinayetten müebbet hapis cezasına çarptırılan sanığa, kardeşine yönelik "öldürmeye teşebbüs" suçundan da 10 yıl 10 ay hapis cezası verildi.
5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "yakın akrabayı öldürmek ve öldürmeye teşebbüs etmek" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıla kadar hapsi istenen 3 çocuk babası A.E. (45), son kez hakim karşısına çıktı. Geçen yıl ekim ayında, Alemdar Mahallesi'nde kurulan Soğanlı Semt Pazarı'nda, kendisine para vermediği için kızdığı pazarcı kardeşi Burhan E.'yi (36) tabancayla vurarak öldürüp diğer kardeşi H.E.'yi (35) de ateş ederek kovaladığı iddia edilen tutuklu sanık A.E., son sözünde çok pişman olduğunu söyledi.
Mahkeme, sanık hakkında İstanbul Adli Tıp 4. İhtisas Dairesi'nden cezai ehliyeti olduğu yönünde rapor gelmesi üzerine yargılamayı sonlandırdı. Tutuklu sanık A.E., kardeşi Burhan E.'yi öldürmek suçundan müebbet, diğer kardeşi H.E.'ye yönelik "öldürmeye teşebbüs" suçundan da 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca sanığa, 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçundan da 1 yıl 3 ay hapis ve bin lira adli para cezası verildi.
Editör: TE Bilişim