19 yaşındaki genç organlarıyla umut oldu 19 yaşındaki genç organlarıyla umut oldu
Bursa'da tartıştığı eşi ve 2 çocuğunu el ve ayaklarını iple bağlayıp tüp gazı açarak öldürme terk ettiği iddia edilen öfkeli baba hakkında, 102 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. İddiaya göre, 24 Ocak'ta merkez Yıldırım ilçesi Ulus Mahallesi'nde tartıştığı eşine sinirlenen 35 yaşındaki Ş.S.; kızları Z.S. (9) ve İ.S. (6) ile hayat arkadaşı A.S.'nin (26) el ve ayaklarını bağladı. Ardından mutfakta bulunan tüp gazı açan şahıs, ailesini ölüme terk ederek evden ayrıldı.
Gazın açıldığından habersiz olan anne ve kızları, uzun süre Ş.S.'nin dönmesini bekledi. Genç kadın ve iki yavrusunun imdat çığlıklarını kimse duymazken, yayılan gaz anne ve küçük kızını kendinden geçirdi. Gözleri önünde kardeşi ve annesinin bayıldığını gören 9 yaşındaki Z.S. ise sürünerek telefona ulaştı. 155'i arayıp ölmek üzere olduğunu söyleyen küçük kızın ihbarı üzerine harekete geçen polis, kapıyı kırarak anne ve kızlarını kurtardı. Hastaneye kaldırılan anne ve kızları, bir süre tedavi gördükten
sonra taburcu edildi. Olaydan sonra firar eden baba Ş.S. de Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu ekipleri tarafından yakalandı. Eşine kızdığı için çocuklarıyla birlikte el ve ayaklarını bağladığını fakat gazı açmadığını öne süren Ş.S., sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. Savcılığın şüpheli baba hakkındaki soruşturması ise sona erdi. Tutuklu Ş.S. hakkında, eşi ve iki çocuğuna yönelik, her biri için ayrı ayrı olmak üzere "kasten öldürmeye teşebbüs ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarından 34'er yıla kadar hapis cezası istendi. Toplamda 102 yıla kadar hapsi talep edilen zanlı, önümüzdeki günlerde 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.
Editör: TE Bilişim