İzmir Tarihinin En Büyük Yatırımı.. İzmir Tarihinin En Büyük Yatırımı..
  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 397 yıl hapis cezası talebi ile yargılandığı davanın duruşmasına 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. EXPO için Fransa'da bulunan Aziz Kocaoğlu'nun katılmadığı davaya sanık bürokratlar avukatları ile birlikte katıldı. Bilirkişi raporları gelmediği için dava Şubat ayına ertelendi.
İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanıklardan Yekta Saydam'ın mazeret dilekçesi avukatı tarafından sunuldu. Büyükşehir eski Kamulaştırma Daire Başkanı Selçuk Savcı, Çankaya Katlı Otopark'ı ile ilgili emekli sayıştay müfettişlerinden oluşacak bilirkişi heyetinden rapor alınmasını istedi. Sanıkların bir kısmı, 750 durak ihalesine ilişkin olarak emniyet memur suçları bürosu ile yapılan soruşturmaya ilişkin evrakın sonucunun sorulmasını, sonuca bağlanmış ise bir suretinin mahkemeye gönderilmesi talep edildi.
Davada yargılanan Yönetmen Faik Ahmet Akıncı da söz alarak, "Bu davada ihaleye fesat karıştırmaktan suçlanıyorum. Belediyeden dosya istedim mi, kimse ile görüştüm mü? Ben ihaleye bile girmedim. Hayatım karardı. Başka bir iş yapamıyorum. Bir kişi ihaleye girecekse ihale dosyası alır" dedi. 
Çankaya Katlı Otopark ihalesi ile ilgili talepleri reddeden mahkeme heyeti, duruşmayı 25 Şubat tarihine erteledi.

Editör: TE Bilişim