Uzmanları uyardı!  Arka koltukta takılı kemer ölümleri yüzde 75 azaltıyor! Uzmanları uyardı! Arka koltukta takılı kemer ölümleri yüzde 75 azaltıyor!
  Sanatçılarla bir araya gelerek Ulusal Atık Heykel Sempozyumu’nun tanıtımını yapan Başkan Tanık, çöp olarak değerlendirilerek sokağa atılan malzemelerin bir sanat eserine kaynaklık edebileceğini göstermek istediklerini, sempozyumun doğal kaynakların doğru kullanımına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi. Tanık, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
“Heykel sempozyumlarından genel beklentimiz üç boyutlu tasarım yapma cesaretinin kazanılmasını sağlamaktır. İnsan gücü, insan varlığı bir ülkenin en değerli kaynağıdır. Doğal kaynaklarınız, madenleriniz, petrolleriniz, herşeyiniz bitebilir. Eğer insanınız var ise, onun yaratıcı, üretici gücü, özgüveni yeterince gelişkin ise her türlü sıkıntıya karşı çözüm üretebilme şansınız da var demektir. Hayatı en güçlü biçimde sürdürebilme yeteneğine sahip bir toplum olmuşsunuz demektir. Son yıllarda son derece sığlaşan eğitim sistemimizin açıklarını gidermek için kentte kültür ve bilinç geliştirme etkinlikleri düzenlemeyi özel bir görev olarak biliyoruz.”
Kızılay bölgesini bir eğitim, kültür, sanat odağına dönüştürmeyi planladıklarını belirten Tanık, kültürel hareketliliğin bölge esnafı için de ticari canlanmayı getireceğini aktardı.
CHP Ankara İl Başkanvekili Ali Ergin’in de katıldığı açılış töreninde kurdale kesiminin ardından Başkan Tanık, heykellerin yapılacağı stantlardan birinde kaynak makinesinin başında iş önlüğü giyerek kaynak dikişi yaptı.Tanıtım öncesi DJ Sami’nin çaldığı müziklerle canlanan Sakarya Caddesi, tanıtım toplantısının ardından Alper Fidaner’in 60 ve 70’li yılların nostaljik şarkılarından oluşan DeModePop sunumuna ev sahipliği yaptı. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Tanzer Arığ, Tansel Çeber, Engin Sarı ve Fırat Engin, İzzet Baysal Üniversitesi'nden Serkan Demir ile Kocatepe Üniversitesi’nden Sevtap Örgel’in atıkları Başkentlilerin gözünün önünde heykele dönüştüreceği sempozyum 15 Ağustos’a dek sürecek.



İzmir haber

Editör: TE Bilişim