Uzmanları uyardı!  Arka koltukta takılı kemer ölümleri yüzde 75 azaltıyor! Uzmanları uyardı! Arka koltukta takılı kemer ölümleri yüzde 75 azaltıyor!
  Yaklaşık 20 yıldır çobanlık yapan Karamanoğlu, her gün yaptığı iş olan keçilerini alarak, otlatmaya gitti.
Ancak bu seferki işinin sonunda evine gelen mektupla şaşkına döndü. Halil Karamanoğlu, gelen mektubu açtığında ise keçilerini otlatırken yanında gezdirdiği köpek için Orman ve Su İşleri Bakanlığı 3. Bölge Müdürlüğü Edirne Şube Müdürlüğü tarafından, kara avcılığına muhalefet suçundan 202 TL idari para cezası ile karşı karşıya geldi.

GELEN EKİP, KÖPEĞİN KENDİLERİNE VERİLMESİNİ İSTEDİ
Başına gelenleri anlatan Karamanoğlu, Şabanmera ile Akhoca köyü arasında keçilerini otlatırken, yanına Orman ve Su İşleri Edirne Şube Müdürlüğü’nden ekiplerin geldiğini ve gelen ekiplerin, kendisinden köpeği istediğini söyledi.
Ekiplere köpeğini vermeyeceğini söyleyen Karamanoğlu’na, daha sonra araçtan inen biri Orman ve Su İşleri Çevre Koruma Müdürü olarak tanıtan 3 kişinin, “Senin burada bu köpeği bulundurman suç” dediğini, kendisinin de “Benim köpeğim av köpeği değil. Avla ilgisi yoktur. Av için eğitilmemiştir. Bu köpek sadece benim sürümü korumakla mükelleftir” dediğini belirtti.

40 DERECE SICAKTA 2-2,5 SAAT AYAKTA TUTTULAR
2 yaşında olan Summer’ı yaklaşık 1 yıldır sürüsünün başında gezdirdiğini belirten Halil Karamanoğlu, “Bunlar beni bayağı bir esir aldılar. Hayvanlarımı suya götüreceğimi söylememe rağmen, beni yaklaşık 2- 2,5 saat 40 derece sıcağın altında tuttular. Hayvanlarımın başkasının tarlalarına gideceğini ve 10 bin TL ceza kesilebileceğini söyledim. Müdür denen kişi de bana ‘iyi olur akıllanırsın’ dedi. Bende müdüre benim suçumun ne olduğunu sordum. Daha sonra sopayı alarak hayvanlarımı dayattım. Daha sonra da köy muhtarını çağırdım. Olayı muhtar da gördü.” şeklinde konuştu.
Bu konuşmaların ardından gelen ekibin yanından ayrıldığını belirten Karamanoğlu, yaklaşık 10 gün sonra ise evine gelen mektupta, kendisine ceza yazıldığını ve bu cezayı mahkeme sonucuna göre ödeyeceğini söyledi.

SÜRÜNÜN BAŞINA KEDİ Mİ KOYALIM?
Halil Karamanoğlu, diğer çoban meslektaşlarını da bu konuda uyarırken, “Bundan sonra sürümüzün başına kedi mi koysak ne yapsak? Silah olmadan avcılık nasıl yaparım? Bu köpek 40 derece sıcakta kesinlikle av yapamaz. Bunu hangi uzmana sorarsalar sorsunlar. Hangi uzman gelirse gelsin, bu köpek av köpeği değildir. Ama ne dediysek inandıramadık kendimizi. Ormanda tilkiler de av yapıyor. O zaman onlara da ceza kessinler. Zabıtta benim köpeğimi avlanırken gördüklerini söylemişler. Benim köpeğim neyi avlıyor?”
Karamanoğlu, yanında kesinlikle tüfek taşımadığını, çekilen fotoğraflarda da elinde sopasının olduğunu ve yazılan cezanın haksız yere yazıldığını iddia etti.

FOTOĞRAFLA TESPİT ETTİLER
4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunun 6/3. maddesine muhalefet ederek, köpek bulundurma esaslarına uymama suçundan 202 TL para cezasına çarptırılan Halil Karamanoğlu’na gönderilen ceza kağıdının ekinde ise ekipler tarafından çekilen fotoğraflar yer alıyor.

İzmir haber

Editör: TE Bilişim