13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı 13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı
 Kızının yürüme şansının olduğunu ancak tüm varlıklarını ameliyatlar için harcadıktan sonra kocasının da kendisini terk etmesi nedeniyle ailesinin yanına sığınmak zorunda kaldığını belirten anne Hatice Saydam, “Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül kızımın tedavisi için lütfen bize yardım etsin. Kızımın yürüme şansı var ve bunu başarmak istiyoruz. Böyle bir ihtimal varken kızımı tekerlekli sandalyeye mahkum etmek istemiyoruz. Cumhurbaşkanımız kızıma sahip çıkarsa sağlığına kavuşacağına inanıyorum” dedi.



Doktorlarının kızının hâla yürüme şansı olduğunu ancak bazı ameliyatların gerektiğini söylediğini belirten Hatice Saydam, şunları söyledi: “Kızımın yürüme şansı var. Fakat artık kızımın tedavilerini karşılayacak maddi gücüm kalmadı. Kızım bu yaşına kadar toplam 17 kere ameliyat oldu. Kendisini her gün kucaklayarak taşıyorum. Yaşı büyüdükçe kilosu artıyor ve bakımı zorlaşıyor.”
Hatice Saydam, kocasının kendisini terk etmesinden sonra kızıyla baş başa kaldıklarını anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Kocamdan boşandım ve kendisinin kızıma tek bir yararı yok. Üstelik kaymakamlık kızımın aldığı engelli maaşını kesti. Nedenini gelirimin artması gösterildi. Ben annemle babamın yanında yaşıyorum ve evde 8 kişi kalıyoruz. Evimiz kira. Kızımı tedavisi için Ankara’ya götürdüm. Tek isteğim kızımın kendi işini kendi görmesi. Kızım bu haldeyken ben çalışamıyorum. Kızımın yürümesini ve kendi işini kendisinin görmesini istiyorum. Kızım SP hastalığının yanında tırnaklarındaki mantar hastalığı nedeniyle elleri büyük şekilde deforme oldu. Kızım iyileşip sağlığına kavuşursa bende çalışarak eve katkıda bulunabilirim.”

Editör: TE Bilişim