“Mutfakta” Eğitim Zamanı! “Mutfakta” Eğitim Zamanı!
Gözaltı torbaları ve gözaltında oluşan koyu renk halkalar için kabartma tozu
Gözlerin altında hafif şişkinlik şeklinde ortaya çıkan göz altı torbaları yaşın ilerlemesine bağlı olarak daha yaygın görülür. Yaşlanmaya bağlı olarak göz kapaklarınızın destekleyen kaslarda ve göz çevresindeki dokularda zayıflama meydana gelir. Gözlere ve göz kapaklarına destek görevi gören yağ bezlerinde zamanla gevşeme meydan geldiğinden aşağı doğru sarkar ve şişkin görünürler. Ayrıca oluşan boşluğa sıvılar da birikip şişkinliği arttırabilir.



Göz altı torbaları yaşlanmanın yanı sıra yorgunluk, stres ve en önemlisi genetik faktörlerden de kaynaklanabilir. Yorgunluk yaşlılıktan sonra en sık rastlanan sebeplerden biridir. Ayrıca uzun süre bilgisayar başında çalışmak, uzun saatler televizyon seyretmek, uykusuz kalmak da gözaltı torbalarının oluşumunu tetikleyen sebeplerdir. 
Ameliyatsız, ilaçsız gözaltı torbalarından kurtulmak mı istiyorsunuz? İşte işte küçük bir öneri;
Sıcak suya çay kaşığı kadar kabartma tozu ekleyin ve karıştırın.
Makyaj temizleme pamuğunu bu karışımın içine batırın ve göz çevrenize uygulayın.
10-15 dakika bekletin ve yüzünüzü iyice yıkayın.
Ardından göz için nemlendiricinizi göz çevrenize uygulayın.

Daha parlak ve sağlıklı ciltler için zeytinyağı kullanın
Saç ve cilt bakımında sıklıkla kullanılan Zeytinyağı, cildi yaşlanmanın etkilerinden korur, cilt hastalıklarının oluşumunu önler ve cildi güzelleştirir. Zeytinyağı, cildi makyaj malzemelerindeki kimyasalların etkisinden korur. Doğal zeytinyağı içeren kozmetik ürünler, ciltte kimyasal kalıntı bırakmadığından kullanım alanı giderek genişlemektedir.
Zeytinyağı içerdiği bitkisel yağ sebebiyle kuru ciltlerde yüzde, saç derisinde, kuruyan ve sertleşen dizlerde, dirsekler, topuklarda besleyici ve onarıcı olarak kullanılır. bu sebeple cilt kuruluğundan şikayetçi olanların akşam yatmadan önce cildine zeytinyağı sürmeleri önerilir.
Cilde düzenli aralıklarla zeytinyağı sürmek cildin doğal nemini ve canlılığını korumasını sağlar. Çok yağlı olamayan kuru ya da normal ciltlerde makyaj temizliğinde zeytinyağı kullanılabilir. Bu sayede cilt, kimyasal temizleyicilerin zararlı etkilerinden korunur, temizlenir, beslenir ve nemlenir. Zeytinyağı cilt için güçlü bir antioksidandır. Bu bakımdan serbest radikallerin neden olduğu kırışıklık, tahriş, deformasyon ve yaşlanma etkileri zeytinyağı ile onarılır.
İşte faydaları saymak ile bitmeyen zeytinyağı ile yapabileceğiniz basit bir cilt kürü;
İnce bir kaba sıcak suyu dökün ve buharı yüzünüze doğru tutun. Ardından 7 dakika boyunca zeytinyağını yüzünüzün etrafında masaj yaparak yayın. En iyi sonucu almak için bu işlemi her 4 ya da 5 günde bir uygulayın. Cildinizdeki değişikliğe siz de inanamayacaksınız.


 
 
Editör: TE Bilişim