Yeşim Veryeri Misey Markası ile İlk Defilesini Yaptı Yeşim Veryeri Misey Markası ile İlk Defilesini Yaptı
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır ve komisyon üyeleriyle öğle yemeğinde buluştu.
Bakan Davutoğlu, Ankara Palas'ta gerçekleşen buluşmada, basın mensuplarına açıklama yaptı. Davutoğlu, yılda en az iki kere buluşma kararı aldıklarını ve bunun ilkini gerçekleştirdiklerini belirterek, Türkiye'nin dış politika ile ilgili yaklaşımı, perspektifi ve sorunlarla ilgili görüş alışverişi yapmak için toplandıklarını söyledi. Dış politika konularının halk ve millet için önemli olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Ulusal bir mutabakat sağlamak, politikanın başarısı açısından büyük önem taşıyor. Farklı
görüşler olacaktır. Farklı görüşler farklı şekilde dile getirilecektir. Ancak önemli olan perspektifin paylaşılması, birbirimizin karşılıklı olarak doğru anlaşılması ve sonra bu çerçevede fikir özgürlüğü çerçevesinde her türlü tartışmanın gerek Meclis'te gerek kamuoyumuzda yapılabilmesi'' ifadelerini kullandı.
Davutoğlu, uluslararası sistemin yeniden yapılandığını kaydederek, ''Birleşmiş Milletler sistemi, ekonomik ve politik güç hiyerarşisi bugün yeni bir revizyon ihtiyacı içinde. Buna bağı olarak da küresel gerek ekonomide yaşanan kriz, gerekse yakın bölgemizde yaşanan siyasal krizler bir arada değerlendirildiğinde hem küresel hem de bölgesel anlamda büyük fırsatların, büyük meydan okumalarla bir araya geldiği olağanüstü bir değişim süreci yaşıyoruz'' dedi.
Davutoğlu dönüşümün kısa, orta ve uzun vadeli stratejik perspektifini doğru tanımlamanın, tarihi akışı doğru okumanın, tarihi akışta doğru safta bulunmanın ve tarih akışı içinde toplumu hazırlamanın önemine işaret etti. Bakan Davutoğlu, her gün yaşanan dış politika gelişmeleri ile uzun dönemli dış politika perspektifinin uyum sağlamasının önemine değindi. Davutoğlu'nun açıklamasının ardından yemek basına kapalı olarak devam etti.

Editör: TE Bilişim