Tır devrildi 1 kişi hayatını kaybetti Tır devrildi 1 kişi hayatını kaybetti
Aliağa Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan imza törenine; Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz ve Kakanj Belediye Başkanı Mensur Yaşarspahic’in yanı sıra her iki kentin belediye meclis üyeleri Kakanj Belediyesi Meclis Başkanı Ivica Petrovic, Bosna Hersek Türkiye Fahri Konsolosu A. Kemal Baysak, ayrıca 3. Aliağa Uluslararası Özgür Dünya Çocukları Şenliği için kente gelen konuk çocukların temsilcileri katıldı.

”BU DOSTLUK DEVAM ETMELİ”
Oluşturulan dostluk köprüsünün gelecek nesillere aktarılması ümit ettiklerini belirten Kakanj Belediye Başkanı Yaşarspahic, “Kemal Baysak ve Turgut Oğuz’a çok teşekkür ediyorum. Burada olmaktan dolayı mutlu ve onurluyuz. Umarız Aliağa’ya gelen çocuklarımız bu barışın devamını ve sürdürülmesi için sonraki nesillere aktarmalarını umut ediyoruz” dedi.

İmzanın iki ülke arasında çok büyük bir köprü olduğunu belirten Bosna Hersek Türkiye Fahri Konsolosu Baysak da, şöyle konuştu: “Bugün benim için büyük bir onur günü. Kardeş ve tarihi bağlılıkları olan iki ülkenin her alanda işbirliği yapması için bir araya gelerek hazırladıkları bu protokol ben ümit ediyorum ki yalnız Kakanj ve Aliağa arasında değil Bosna Hersek ve Türkiye arasında çok büyük bir köprünün oluşmasına katkı sağlayacaktır. Kakanj şehrini ziyaret ettiğimde belediye başkanı bana Türkiye’den bir şehirle kardeş şehir olmayı arzuladıklarını belirttiler. Bende bu konuyu Aliağa Belediyesi Başkanı Turgut Oğuz’a ilettiğimde ‘Gidelim bizimle kardeş şehir olmak isteyen şehri ziyaret edelim” dedi ve çok hızlı bir şekilde bu ziyaret gerçekleşti. Ben sayın başkanımız Turgut Oğuz’a bundan dolayı çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu kardeşliğin gerçekleşmesinde desteği olanÇakmaklı Köyü Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Barış ile Aliağa ve Kakanj meclis üyelerine de çok teşekkür ediyorum.”

"İKİ KENT İÇİN DE ÇOK ÖNEMLİ İMZA"
İki kentin dostluk köprüsü kurmasındaki katkısı nedeniyle Baysak’a teşekkür eden Aliağa Belediye Başkanı Oğuz ise, imza öncesi yaptığı konuşmada, “Atılan bu imzanın her iki kent ve her iki ülke için hayırlı olacağını ümit ediyorum. Bu protokolün imzada kalmayacağını iki ülkenin kardeşlik bağlarını daha da güçlendirerek farklı alanlarda işbirliği çerçevesinde devam edeceği düşünüyorum. Bizden sonra gelecek kişilerin de bu dostluğu devam ettireceğine inanıyorum. İki kentin kardeş olmasında emeği geçen herkese; belediye meclis üyelerine, Sayın Kemal Baysak’a, Ömer Barış’a, Kakanj Belediye Başkanı Yaşarspahic ve meclis üyelerine teşekkür ederim” diye konuştu.

Başkan Oğuz, daha sonra başta Kakanj Belediyesi Meclis Başkanı Ivica Petrovic ve Kakanj Belediye Başkanı Yaşar Spahic’e plaket sundu. Ayrıca şenlikler için ilçeye gelen heyetin yetkililerince verilen hediyeleri kabul etti, çeşitli hediyeler verdi.

Editör: TE Bilişim