Sıcak Havaların Cep Yakmaması İçin 8 Öneri Sıcak Havaların Cep Yakmaması İçin 8 Öneri
Düzce Üniversitesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Prof. Dr. İsmail Ercan, Öğretim Görevlileri, öğrencileri ve Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan program, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Genç ve Atatürk İlke İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Okutman Fatih Özçelik ile birlikte İstiklal Marşımızın yazılma sürecini o dönemdeki yaşanan sıkıntıları dinleyicilere anlatırken “İstiklal Marşı bir anda ortaya çıkan bir şiir olmadı çünkü bu şiirin şairi Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı öncesinde yaklaşık 10 yıl savrulan bir milletin fertlerini zaman zaman uyardı, zaman zaman ağladı. Ama hep onların yanında oldu. Şairin geçmişi ile alakalı olarak onun ülkesine olan borcu hayranlığı her şey İstiklal Marşımızın içinde var. Onu anlamak için tarihimizi iyi anlamak Mehmet Akif'i iyi anlamak gerek” şeklinde konuştu.
Sunumun ardından Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri Mehmet Akif Ersoy'dan sırasıyla Tuğba Arslan Küfe, Muhsine Güler Bülbül ve İzzet Pala İstiklal Marşı'nı okudu. “İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma” programı katılımcılara teşekkür belgelerinin verilmesi ile son buldu.

Editör: TE Bilişim