Şehit polislere gözü yaşlı veda Şehit polislere gözü yaşlı veda
Merkez Seyhan ilçesindeki Şehit Duran Mahallesi'nde oturan ve hurdacılık yaparak geçimini sağlayan Abdullah Akarsu (54), 5 Aralık 2010'da sık sık terör örgütü PKK lehine korsan gösterilerin yapıldığı sokağın yakınındaki bir bakkaldan ekmek alıp evine dönerken, yolda bulduğu poşeti de alıp evine getirdi. Akarsu eve girdiği sırada, elindeki poşet patladı. Patlamanın etkisiyle sol eli dirseğin altından koparak ağır yaralanan Akarsu, eşi ve çocuklarının polisi ve sağlık ekiplerini aramasıyla hastaneye kaldırıldı. Yaklaşık 3 ay tedavi gören Akarsu'nun kopan eli yerine takılamazken, patlamanın etkisinden dolayı sağ kulağında da duyma problemi başladı. Patlamadan sonra çalışamaz duruma geldiğini kaydeden Akarsu, terzilik yaparak haftada 150 lira alan çocuğunun aileyi geçindirdiğini ifade etti. Akarsu, Aydın'da vatani görevini yapan oğluna da, yine terzi oğlunun harçlık gönderdiğini belirtti.
Abdullah Akarsu, eve ekmek aldıktan sonra dönerken yolda bulduğu poşetin hayatını kararttığını belirterek, "Hurdacı olduğum için, poşetin içinde teneke olduğundan poşeti alıp eve getirdim. Eve geldikten sonra poşeti yere koymadan elimde patladı. Daha sonra gözümü hastanede açtığımda elim kopmuş durumdaydı. Poşet saatli bomba gibi patladı. Polislerin bana dediğine göre, kola kutusunun içine çivi yerleştirerek bomba yapmışlar. Patlama sonrası bütün vücuduma çivi batmıştı" dedi.
Patlamadan sonra iş yapamaz duruma geldiğini, bu nedenle devletin kendisine yardım etmesini istediğini söyleyen Akarsu, "Ben de terör mağduruyum, terör mağduru maaşı almak istiyorum. Maddi olarak çok kötü durumdayım" diye konuştu.
Akarsu, terör mağduru maaşı almak için SGK'ya başvuru yapmak için hazırlık yapıyor.


İzmir haber 

Editör: TE Bilişim