Rize’de Çay Sezonu Yılanla Başladı. Rize’de Çay Sezonu Yılanla Başladı.
Açılan kursa Simav Belediyesi de Cumhuriyet Caddesindeki Bilgi Evini açarak destek verdi.
Simav Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Oğul işsiz 12 engellinin meslek sahibi olabilmesi amacıyla ilgi gösterdiği kursun süresinin toplam 280 saat olduğunu bildirdi.
Kurs sürecinde kursiyerlere İŞ-KUR tarafından sağlık sigortası yaptırıldığını ve 20 TL de cep harçlığı verildiğini kaydeden Simav Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Oğul, kursu başarıyla tamamlayacak kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığından onaylı kamu kurum ve kuruluşlarında geçerli olacak kurs bitirme sertifikası verileceğini bildirdi.
Kurs öğretmeni Burçin İnan, “Kursiyerlerimiz engelli olmalarına rağmen her biri derslerinde hem çok başarılılar hem de mesai saatlerine çok sadık kalıyorlar. Dersleri en iyi bir şekilde dinleyip izliyorlar. Kendilerinden son derece memnunum” dedi.
Kursiyerlerden 37 yaşındaki engelli Ömer Demiralay, “Kursa motorsikletim ile gelip gidebiliyorum. Sağ olsunlar arkadaşlarım ve öğretmenlerim beni kucaklayıp kursa katılmamı sağlıyorlar. İşsiz güçsüz dolaşırken İŞ-KUR, Halk Eğitim ve Sakatlar Federasyonunun girişimi sonucu katıldığım kurs sonunda ön muhasebeci olarak bir yerde çalışacak olmanın sevincini yaşıyorum. Üstelik günlük 20 TL’de cep harçlığı alıyorum. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İzmir haberleri

Editör: TE Bilişim