Torbalı'da Tarih Yeniden Canlanacak Torbalı'da Tarih Yeniden Canlanacak
Dünya çapında yetişmiş önemli sanatçılardan biri olan Eser Afacan’ın vereceği kurslar ise ücretsiz olacak. 3 ay Torbalı’da kalıp talebelerine ders verecek olan Afacan, daha sonra 3 ay da Norveçe’e gidecek. Bunu devamlı sürdürecek. 10’ar kişilik açılacak kurslar birer hafta sürecek ve Torbalı'da yaşayan vatandaşlara öncelik verilecek.
3’er aylık dönemlerde Torbalı’daki Kültür Sarayı'nda kişisel sergi açacağını ve bunu devamlı sürdüreceğini belirten Afacan, “Kişisel eserlerimin sergileneceği sergide, talebelerimin beğendiğim eserlerini de sergileyeceğim. Kurs almak isteyen tüm İzmir geneli vatandaşlara kapım açık olacak. Tabiki Torbalılara öncelik vereceğim. Her yaş grubundan tecrübe sahibi kişiler benden ders alabilecek. Bu Torbalı’nın insanı için büyük bir şans” şeklinde konuştu.
Norveç'te kendisine ait okulu bulunan Eser Afacan, şimdilerde bir ilk için hazırlanıyor. Dünyada ilk defa bir Türk adına yurtdışında müze açacağını ve bu müzenin mayıs ayında hizmete gireceğini belirtiyor. Norveç hükümetinin masraflarını üstlediğini bu müzenin sadece dekoruna 15 milyon dolar harcandığını belirten sanatçı Afacan, “Şu sıralar kendime ait eserlerimin sergileneceği müze için uğraşıyorum. Bu müzenin sadece dekoru için Norveç hükümeti 15 milyon dolar harcadı. Dünyada ilk defa bir Türk adına yurtdışında müze açılacak” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim